Geld verdienen met je hobby

Van je hobby je werk maken. Het blijft vaak bij een droom. Wat nou als geld verdienen met je hobby wél tot de mogelijkheden behoort en dat je binnen enkele minuten aan de slag kan. Ontdek 9 veelvoorkomende hobby’s waarmee je geld kan verdienen.

9 lucratieve hobby's die geld opleveren

Waarom jij met jouw hobby geld kan verdienen

Voordat ik ga uitleggen hoe je met 9 veelvoorkomende hobby’s geld kan verdienen, wil ik eerst duidelijk maken waarom het überhaupt mogelijk is om aan je hobby te verdienen. Het heeft eigenlijk alles te maken met vraag en aanbod en de snelle ontwikkeling van het internet. Vroeger had je bijvoorbeeld veel tekenaars die op bekende pleinen in toeristische steden hun tekeningen probeerde te slijten. Tegenwoordig is het relatief gemakkelijk om op allerlei manieren geld te verdienen aan tekeningen of soortgelijke werken.

Al met al is het vandaag de dag een stuk makkelijker geworden om vraag en aanbod aan elkaar te koppelen doordat vrijwel iedereen gebruik maakt van het internet. Hier kan jij als hobbyist van profiteren!

De hobby's die ik in dit artikel ga bespreken

In dit artikel bespreek ik 9 hobby’s die veel mensen hebben. De onderstaande hobby’s komen aan bod:

 

Schrijven als baan

Als jij heel erg van schrijven houdt, heb ik goed nieuws voor je. Goede tekstschrijvers zijn erg gewild op het internet. Elke website heeft content (teksten/artikelen) nodig en de meeste eigenaars hebben of geen zin of geen tijd om af en toe nieuwe artikelen te schrijven en te publiceren. Het schrijven van kwalitatieve teksten wordt daarom vaak uitbesteed aan een tekstschrijver. Als jouw hobby schrijven is, kan jij erg simpel geld verdienen met je hobby.

Je hebt in principe twee opties: artikelen schrijven en vervolgens publiceren op zogenaamde artikelwebsites of zelfstandig tekstschrijver worden en teksten schrijven voor onder andere websites zoals ik net al uitlegde. Allebei de opties worden nader uitgelegd in ons informatieve artikel over geld verdienen met schrijven.

Ontwerpen van allerlei dingen

De tweede hobby waarmee geld verdienen mogelijk is, is ontwerpen. In principe is het mogelijk om te verdienen aan het ontwerpen van talloze dingen maar ik wil me hier even beperken op drie specifieke items om het overzichtelijk te houden.

Allereerst is het heel goed mogelijk om bij te verdienen door websites te ontwerpen (grafisch ontwerp). Je kan website ontwerpen door opdrachten aan te nemen of deel te nemen aan zogeheten contests (wedstrijden). Beide methodes hebben voor en nadelen. Bij het aannemen van een opdracht ben je in principe verzekerd van je geld en bij een wedstrijd kan het ook zo zijn dat je niet in de prijzen valt. Daarentegen is het meedoen aan wedstrijden wel erg spannend en leuk en zijn de te winnen geldprijzen vaak vrij hoog. Je leest hier meer over in ons artikel over ontwerpen voor geld.

De tweede mogelijkheid die je hebt als je hobby ontwerpen is, is om zelfontworpen kleding te verkopen op internet. Er is een hele leuke website waar jij een eigen online shop kan beginnen waar je de T-shirts kan verkopen die jijzelf ontworpen hebt. Als dit jou aanspreekt, kan je ons artikel over spreadshirt lezen.

Shop jij het liefst?

De mensen die shoppen er als hobby op na houden kunnen gerust ademhalen want ook voor jullie is er de mogelijkheid om van je hobby je werk te maken! Het concept is niet heel bekend in Nederland, maar het kan wel degelijk: mystery shopper worden. Als mystery shopper ga jij winkels testen op uiteenlopende zaken. Denk aan klantvriendelijkheid, hygiëne, dienstverlening etc. Je wordt dus eigenlijk betaald om te winkelen, wat een luxe.

Tekenen voor geld

Als tekenaar heb je genoeg kansen op het internet. Veel websites maken gebruik van leuke, grappige cartoons die onderdeel uitmaken van het logo. Dit zie je vaak bij spelletjes websites of websites die zich voornamelijk richten op kinderen. Jij als tekenaar kan hier van profiteren door leuke cartoons te tekenen, die tekeningen in te scannen en op de computer in te kleuren en vervolgens te koop aan te bieden op het internet. Lees meer over geld verdienen met tekenen om direct aan de slag te gaan.

Sporten en cashen

Geloof het of niet maar zelfs door te sporten kan je aan extra geld komen. De mensen die sporten fijn vinden kunnen door een app op hun telefoon te installeren, doelen te stellen en vervolgens die doelen te realiseren, geld verdienen. Je leest er alles over in ons artikel over sporten voor geld.

Gamen en een inkomen verdienen

Veel jongeren houden van online games. Of je nou speelt op de PC, Playstation of Xbox, het is mogelijk om met deze hobby geld te verdienen. Je kan namelijk meedoen aan game toernooien waar een flinke prijzenpot te verdelen is voor de beste gamers. Erg leuk als je het mij vraagt. Als je hierin geïnteresseerd bent, lees dan ons artikel over gamen voor geld.

Fotografie kan een goudmijn zijn

Hobby fotografen opgelet: je foto’s kunnen geld waard zijn. Schiet jij door de week heen voor de lol foto’s, maar doe je hier niks mee? Dat is nogal zonde. Jij kan jouw foto’s namelijk goed verkopen op het internet op zogeheten stocksites. Een stocksite is een website waar onder andere website eigenaren tegen betaling “rechtenvrije” foto’s kunnen downloaden die ze vervolgens voor hun commerciële projecten kunnen gebruiken. Alle foto’s op Verdienjegek.nl komen ook van stocksites! Begin snel met geld verdienen door foto’s te verkopen.

Filmpjes maken

Filmpjes maken is een leuke bezigheid. Veel hobbyisten realiseren zich alleen niet dat ze geld kunnen verdienen met deze hobby. Ik hoef eigenlijk alleen maar twee woorden te noemen om het duidelijk te maken: Youtube en reclames. Iedereen vindt de reclames op Youtube irritant maar voor de makers van de filmpjes geldt dat niet. Zij verdienen er namelijk geld aan! Als jij een bekend Youtube kanaal opzet kan je zeer veel verdienen. Lees er alles over in ons artikel over geld verdienen met filmpjes maken op Youtube.

Brainstormen en concepten bedenken

Voor de creatieve denkers onder ons is er ook nog een mogelijkheid. Zelfs het bedenken van concepten kan je een aardig zakcentje opleveren. Door creatieve oplossingen te bedenken voor problemen van bedrijven kan je aardig in de prijzen vallen. Lees alles over het bedenken van ideeën voor geld.

Nog meer interessant leesvoer

Dit waren de 9 hobby’s waar je geld mee kan verdienen. Deze pagina zal regelmatig bijgewerkt worden en ik probeer steeds meer hobby’s te vinden waar je wat aan kan verdienen! Mocht je interesse gewekt zijn, raad ik je aan ook het artikel over geld verdienen met e-mails te lezen en het artikel over vanuit huis werken.

Mist er nog een hobby?

Mocht jij nog een hobby weten waar geld mee te verdienen is die niet in onze lijst staat, neem contact met ons op. Wij horen graag welke hobby nog in ons lijstje mist! Het doel is een zo groot mogelijk overzicht te maken van hobby's waar iedereen een zakcentje mee kan verdienen.