Domeinnaam kiezen

Als je een goed onderwerp voor je website gevonden hebt, is het kiezen van een goede domeinnaam essentieel. Het is van groot belang dat je een goede domeinnaam kiest. Dit kan je een voorsprong geven in de zoekmachines. Wij geven je handige tips.

"Een goede domeinnaam is het halve werk"

Een domeinnaam uitzoeken

Bij het uitzoeken van een domeinnaam moet je op een aantal dingen letten. Als je het artikel: een website beginnen nog niet gelezen hebt, is het verstandig dit eerst te doen. Dat zijn de basis dingen die je eerst op een rijtje moet zetten.

Extensie

Allereerst is het belangrijk om te bedenken wat voor extensie je precies wil. Er zijn er namelijk nogal wat. Als je een Nederlandse website wil, is .NL absoluut de beste keus. Zowel voor je bezoekers als voor de zoekmachines. Als de .NL bezet is, kan je voor .NET , .ORG of .COM kiezen.

Merknaam of zoekwoorden

Als je een domeinnaam gaat registreren kan je kiezen om een soort merk of zelfbedacht omschrijving in het domein te stoppen. Denk bijvoorbeeld aan Facebook en Bol. Je kan er echter ook voor kiezen om de belangrijkste zoekwoorden in de domeinnaam voor te laten komen. Voor een website die het voornamelijk van zoekmachines moet hebben, is de laatste keus de beste.

Korte of lang?

Hier zijn niet echt regels voor. Je kan je alleen wel voorstellen dat korte domeinnamen makkelijker te onthouden zijn vor bezoekers en het een stuk mooier en overzichtelijker staat in de zoekmachines. Onze tip is toch: probeer de belangrijkste zoekwoorden in het domein te verwerken en probeer het domein kort te houden.

Streepjes in het domein?

Je kan in domeinnamen streepjes verwerken. Dit wordt vaak als een spatie gelezen. Onze ervaring is toch dat domeinen zonder streepjes beter scoren. Toch willen we je adviseren zowel de domeinnaam met streepjes als zonder streepjes te registreren. Dan ben je ook nog is een toekomstige concurrent te slim af.

Waar registreren?

Om het voor jou wat makkelijker te maken hebben we een aantal goede registars op een rijtje gezet. Dit zijn erkende en grote bedrijven die tegen lage prijzen domeinnamen kunnen vastleggen voor klanten.

Goede registars
Info
  Waardering Service .NL domein Hosting mogelijk Domeinnaam registreren?
Transip Goed €3,99* Ja Nu registreren?
Mijndomein Goed €12,00 Ja Nu registreren?

*Dit is een actietarief voor het eerste jaar. Daarna geldt het normale tarief.

Goede domeinnaam geregistreerd?

Heb jij al via de aanbevolen registars hierboven in de tabel een goede domeinnaam weten te bemachtigen? Zoals gezegd is dit een belangrijke stap om een succesvolle website op te zetten. Om nu de tweede stap te maken moet je kijken op de geld verdienen met website pagina.