Microkredieten

Wat is een micro krediet en waar kan je het beste terecht voor een micro krediet? In dit artikel komen vragen als deze naar voren.

In geldnood? Dat is nooit een probleem met micro krediet

Wat is micro krediet?

TIP: Probeer ook andere verdienmethoden. Laat je gegevens achter en ontvang ons gratis ebook Geld Verdienmethoden.

Aanmelden

Een micro krediet is niks anders dan een kleine lening zonder tussenkomt van een bank of andere financiële instelling. Zonder dat er wordt gekeken naar je salaris wordt deze lening binnen de kortste keren aan je overhandigd. Het is een minilening dat meestal binnen 45 dagen afgelost moet worden. Een minilening dient meestal om onverwachte uitgaven te dekken of om de tijd tussen twee salarissen te overbruggen. Ferratum UK LTD is onderdeel van de Ferratum Group dat wereldmarktleider is op het gebied van leningen verstrekken. Door meer dan 10 jaar ervaring in het verstrekken van minileningen weten zij precies wat je nodig hebt in tijden van geldnood. Heb je geld nodig en zo snel mogelijk?  Dan ben je bij Ferratum op het juiste adres.

Bij Ferratum is het namelijk mogelijk om een minilening aan te vragen zonder BKR-toetsing tussen 100 en 800 euro. Zelfs een minilening zonder loonstrook is mogelijk bij Ferratum. De principe is dat Ferratum het voor iedereen mogelijk wilt maken om in aanmerking te komen voor een minilening.

Mocht je een grotere lening direct willen afsluiten zonder teveel gedoe? Dan is Kredietspotter de beste optie om je lening af te sluiten. Met een aflosperiode van 56 maanden beschik je over een langere termijn voor het aflossen maar ook kan je bij Kredietspotter meer lenen. Je kan een doorlopend krediet afsluiten of een persoonlijke lening afsluiten. Een doorlopend krediet is voor wanneer je niet precies weet hoeveel geld je precies nodig hebt. Dan kan je het beste kiezen voor een doorlopend krediet. Dit is een krediet die je voortdurend kunt opnemen en aflossen. Je neemt alleen het geld op dat je echt nodig hebt en je betaalt alleen rente over het bedrag dat je hebt gebruikt. De rente van een doorlopend krediet is variabel en kan stijgen of dalen. Bij een persoonlijke lening weet je van tevoren precies hoeveel geld je nodig hebt. Een persoonlijke lening is dan een goede keuze. De lening wordt dan in een keer gestort op je rekening. De rente staat dan vast zolang de lening loopt. Geld dat je hebt afgelost kun je dan niet meer opnieuw opnemen. Met een persoonlijke lening weet je precies waar je aan toe bent. De rente die je betaalt voor zowel het doorlopend krediet als de persoonlijke lening is vanaf 4.4% 

Leen direct tot €400

Beste aanbieders
Info
  Waardering aflosperiode Online platform Beginnen?
Ferratum dagen;45 Ja Site bezoeken
Kredietspotter maanden;56 Ja Site bezoeken

Hoe werken microkredieten? Een voorbeeld

Het aanvragen van microkredieten oftwel een minilening is heel eenvoudig. Je drukt op de “Vraag nu aan knop" en selecteer het gewenste bedrag en looptijd van je minilening. Daarna vul je de gegevens in en kies je een garantsteller. Over de minilening van Ferratum betaal je 13,99% jaarlijkse rentepercentage. Om zekerheid te hebben dat het uitgeleende bedrag terugbetaald wordt, vraagt Ferratum om een valide garantsteller. Dit kan iemand uit je omgeving zijn. Zo kan Ferratum de zekerheid hebben dat de garantsteller de financiele last van de minilening kan dragen en vragen hierdoor naar de volgende documenten van de garantsteller.

·         Een kopie van een geldig Nederlands identiteitsbewijs

·         Een bankafschrift van de garantsteller. Het bankafschrift mag niet ouder zijn dan 3 maanden.

·         De getekende overeenkomst hoofdelijke aansprakelijkheid.

Het afsluiten van een minilening verloopt geheel online. Als de aanvraag goedgekeurd wordt heb je de lening binnen 24 uur op je rekening. Het afsluiten van een minilening bij Ferratum duurt niet langer dan 7 minuten. Zorg wel dat je de bijsluiter over microkredieten goed gelezen hebt. 

 

Geld lenen via een micro krediet, kan dat?

Het lenen van geld in de vorm van microkredieten is een zeer fast express manier van geld lenen. Terwijl het lenen van geld bij de bank enkele dagen of weken kan duren kan je met een minilening al binnen 24 uur het geld op je rekening verwachten.  Voordat je een minilening aanvraagt moet er voor de veiligheid van lening garant te stellen de bankrekening verifieert worden. Dit kan zeer eenvoudig en snel via de verificatiemethode (iDeal) tijdens het aanvraagproces. Door via onze iDeal portal €0,01 naar Ferratum over te maken is je bankrekeningnummer binnen enkele minuten geverifieerd. Deze verificatie is puur ter controle van je bankrekeningnummer.

Bij je eerste lening bij Ferratum kun je tot 400 euro aanvragen. Het kan voorkomen dat je, na de kredietbeoordeling, een lager bedrag kunt lenen dan wat is aangevraagd. Dit wordt gedaan uit voorzorg en ter bescherming van overkreditering.

Als je een openstaande bedrag op tijd voldoet kan je direct een nieuwe minikrediet aanvragen. Je kunt altijd eerder aflossen voordat de looptijd is verstreken. Je dient dan wel het gehele overeengekomen bedrag te voldoen. Het openstaande bedrag kun je eenvoudig overmaken via iDeal middels “Mijn Ferratum” account.

Je moet tevens minimaal 19 jaar zijn om een minilening af te sluiten.

 

Tips

Leen alleen als je het echt nodig hebt

Het afsluiten van een minilening is alleen verstandig als je in geldnood zit of als je gebruik wilt maken van een actie maar je pas volgende week je salaris krijgt uitbetaald. Een minilening moet in de meeste gevallen binnen een maand terugbetaald worden zodra de salaris binnen is.

 

Leen net zoveel als dat je kunt terugbetalen wanneer je salaris wordt gestort

Dit spreekt voor zich. Een minilening afsluiten die je na de uitbetaling van je salaris niet kunt terugbetalen wordt niet aangeraden. Wees bewust met de lening die je afsluit en hou rekening met de aflosperiode zodat je niet in geldproblemen komt.

Geef dit artikel een cijfer: "Microkredieten" wordt gewaardeerd met een 6.9 op een schaal van 0 tot 10 gebaseerd op 4 stemmen

Is een micro krediet iets voor jou?

Ben je in geldnood of heb je snel een kleine investering nodig? Dan is micro krediet iets voor jou! Meld je hier aan en ontvang direct een micro krediet.

Aanmelden