Hoe werkt een spaarprogramma

Hoe werkt een spaarprogramma precies? Waarom kan je er geld mee verdienen? Is het wel betrouwbaar? Krijg ik mijn geld echt? Dat zijn vragen die je jezelf vast stelt. Op deze pagina leggen we alles uit over spaarprogramma's.

"Spaarprogramma's werken vrij simpel, je moet alleen even weten hoe"

Spaarprogramma's

Wat is het?

Een spaarprogramma is een website (bedrijf) waar consumenten/particulieren zich aan kunnen melden om geld te verdienen op het internet. Je "spaart" als het ware saldo, vandaar de naam "spaarprogramma". Bij het aanmelden krijg je een persoonlijk account, met een gebruikersnaam en wachtwoord naar keuze. In dit account wordt je saldo, dus jouw verdiende geld, bijgehouden. Als je genoeg geld in je account hebt, kan je dit laten uitbetalen.

Hoe werkt zo'n spaarprogramma?

Een spaarprogramma werkt eigenlijk heel simpel. Spaarprogramma's beschikken over een groot ledenbestand, namelijk de consumenten die zich ingeschreven hebben om geld te verdienen. Grote bedrijven willen graag een bepaalde doelgroep bereiken. Dit kan via radio of televisie, maar natuurlijk ook via internet. Die bedrijven besluiten te adverteren via een spaarprogramma.

Het spaarprogramma ontvangt een bedrag om een advertentie via de e-mail te versturen naar de leden. De leden openen de mail en klikken op de advertenties. De leden ontvangen daar vervolgens een vergoeding voor in hun persoonlijke account. Het bedrijf dat adverteert hoopt dat de leden die geinteresseerd zijn, uiteindelijk overgaan tot het kopen van een product, waardoor het bedrijf zijn advertentiekosten terugverdiend en hopelijk ook nog is winst maakt. Zo is de cirkel rond en profiteert iedereen. Mooi toch? Het onderstaande plaatje illustreert de werking van spaarprogramma's.

Hoe werkt een spaarprogramma

Waar verdien je dan geld mee?

Bij spaarprogramma's kan je op allerlei manieren geld verdienen. Het draait allemaal, zoals uitgelegd, om reclame. De meeste spaarprogramma's bieden de volgende mogelijkheden om geld te verdienen:

  • E-mails lezen
  • Invullen van enquetes
  • Bezoeken van websites
  • Spelen van spelletjes
  • Aanbrengen van andere leden
  • Meedoen aan wedstrijden

Dit zijn de meest voorkomende manieren om geld te verdienen met spaarprogramma's.
Uiteraard hebben sommige spaarprogramma's speciale manieren, die worden verder toegelicht op de pagina's van de desbetreffende spaarprogramma's.

Voorbeelden van reclamemails

Hieronder hebben wij een aantal afbeeldingen op een rij gezet van de reclame mails die spaarprogramma's sturen. Dit is wat je ongeveer kan verwachten in je e-mail inbox.

Reclamemail van EuroclixReclamemail van NucashReclamemail van Onlinecashen

Het aanmelden

Het aanmelden is heel simpel. Bij de meeste spaarprogramma's hoef je bij de aanmeldprocedure alleen maar je e-mailadres op te geven (meestal is dit ook je accountnaam/gebruikersnaam), een wachtwoord voor je account en je naam. Vervolgens krijg je direct een e-mail in je postvak met een activatie link. Met deze link kan jij jouw account activeren. Doe je dit niet, kan je geen geld verdienen. Wanneer je eenmaal je account geactiveerd hebt, wordt er meestal om aanvullende gegevens gevraagd zoals adres, leeftijd, geslacht etc. Ook wordt er gevraagd naar onderwerpen die je interesseren, zodat het spaarprogramma gerelateerde reclame naar je kan sturen.

Direct beginnen?

Ben je er klaar voor?

Je bent nu helemaal op de hoogte van spaarprogramma's. Je weet wat spaarprogramma's zijn, hoe ze werken, waarmee je geld kan verdienen, hoe dat er ongeveer uitziet en hoe de aanmeldprocedure in zijn werk gaat. Klaar voor het echte werk? Bekijk de beste spaarprogramma's.