Geld verdienen met aandelen

De meeste mensen denken dat beleggen alleen iets voor experts is. Enige kennis van de beurs is wel handig, maar dat neemt niet weg dat professionele beleggers vaak ook niet in staat zijn structureel
de 'markt' te verslaan. In dit artikel lees je alles over beleggen.

"De beurs is niet alleen voor grote handelaren"

Beginnen met handelen in aandelen

TIP: Schrijf je in en ontvang Geld Verdienmethoden Ebook en lees hoe je beleggen in aandelen slim aanpakt zonder het risico te lopen geld te verliezen

Aanmelden

Niet iedereen durft de stap te nemen om te gaan handelen in aandelen. Heel begrijpelijk ook. Je gaat niet zomaar je spaargeld op het spel zetten. Toch merk ik altijd dat de meeste mensen aandelen erg interessant vinden en graag zouden willen beginnen met beleggen. Uiteindelijk zetten de meeste mensen de stap niet omdat ze afgeschrikt worden door allerlei lastige termen, constructies etc.

Ik denk dat ik voor die mensen een oplossing heb. Je kan namelijk gratis een proefaccount aanmaken bij een goed bedrijf en lekker oefenen met fictief geld. Daar later meer over.

Verschillende mogelijkheden: actief handelen of niet?

Als belegger heb je erg veel opties. Ga je aandelen van een enkel bedrijf kopen of misschien van heel veel bedrijven? Ben je van plan om actief te gaan handelen of houd je jouw aandelen liever aan voor langere tijd? Er zijn erg veel mogelijkheden.

Je moet je wel realiseren dat elke belegging een ander risicoprofiel heeft. Als jij actief gaat handelen en dagelijks veel koopt en verkoopt, zul je een groter risico lopen dan bij een beleggingsfonds met een defensief profiel.

Goede brokers
Info
  Waardering Beheerkosten Online platform Beginnen?
Plus500 €0,00 Ja Site bezoeken
Markets €0,00 Ja Site bezoeken

Welke broker moet ik kiezen?

In Nederland zijn er aardig veel brokers actief waar je een beleggersrekening kan openen. Hoe weet je nou bij welke broker je een rekening moet gaan openen? Ik zal je proberen te helpen een goede keus te maken.

In principe heb je twee mogelijkheden: een rekening openen bij één van de bekende banken in Nederland, of speciale brokers zoals Binck of Alex.

De tweede mogelijkheid die je hebt is Plus500. Plus500 is een internationale grote broker waar je de mogelijkheid hebt om een gratis demoaccount te openen, zoals ik in de inleiding van dit artikel al vertelde.

Het grote voordeel is dat je met nepgeld kan oefenen met beleggen. Je loopt dan helemaal geen risico dat jij je zuurverdiende geld verliest. Als je het gevoel hebt dat je klaar bent voor het echte werk, zet je in een paar minuten je demoaccount om in een echt account. Let wel op dat als je met echt geld gaat beleggen, je kapitaal wel risico loopt.

Plus500 wordt gereguleerd door de "Financial Conduct Authority". Aanmelden voor het demoaccount is gratis en kan je simpel doen door op de onderstaande knop te drukken.

Aanmelden bij Plus500

Lees ook eens het artikel over CFD trading door, waarschijnlijk vind je dat ook interessant.

Broker Markets.com

Een alternatief voor Plus500 is broker Markets waar je voor lage bedragen posities kunt openen en geld kunt verdienen met het verkopen en kopen van aandelen met hefboom. Je koopt ook bij deze broker in principe geen aandeel. Je wordt dus geen eigenaar van een aandeel of stukje van een bedrijf. Je gaat in dit geval een contract aan met de broker over een prijsverschil van de koersprijs. Je koopt een aandeel met de gedachte dat de koersprijs zal stijgen. Hetzelfde als dat je echt aandelen koopt. Het verschil zit hem echter in de hefboom. Vanwege de hefboom kan je voor hele kleine bedragen dure aandelen kopen en toch met winsten opstrijken die je met het kopen van dure aandelen kan bereiken. Voor slechts 100 euro kan je aandelen ter waarde van 1000 euro kopen. Dat is dus een hefboom van 1:10. Je betaalt slechts 1/10 van het benodige bedrag om die aandelen te "kopen". De rest van het bedrag wordt gefinancierd door de broker waarover je alleen rente betaalt wanneer jij je positie gedurende de nacht open laat. Als je tijdens een zelfde sessie opent en sluit betaal je hier ook niks over. 

De eenvoudige toegankelijkheid en bediening van je aankopen in aandelen maakt deze broker een echte aanrader voor nieuwe beleggers. Mobiel traden is ook mogelijk. Aandelen kopen en verkopen kan nu ook met een veeg of klikbeweging binnen de app. Begin vandaag nog!

Liever bij een bekende bank een beleggersrekening openen?

Wil jij liever direct met echt geld gaan beleggen bij een bekende Nederlandse bank of broker? Dat kan ook. Ik raad je toch echt aan om een demoaccount aan te maken bij Plus500 via de knop hierboven, maar als je dat niet wilt, is dat ook prima. Hieronder in de tabel vind je een overzicht van drie bekende Nederlandse brokers.


 

Geef dit artikel een cijfer: "Geld verdienen met aandelen" wordt gewaardeerd met een 8.3 op een schaal van 0 tot 10 gebaseerd op 75 stemmen

Geld over?

Beleggen kan heel lucratief zijn. Als je geld over hebt en dit omzet in aandelen, goed het financiele nieuws volgt en slim handelt, kan je aardig wat geld verdienen met aandelen. Wil jij liever handelen in valuta en grondstoffen? Ga dan geld verdienen met forex.

Aanmelden