Begrippen spaarprogramma's

Het is handig om alle begrippen die veel gebruikt worden bij spaarprogramma's goed door te nemen. Je zal merken dat je alles dan net wat beter begrijpt en sneller van start kan gaan. Hieronder vind je de belangrijkste begrippen, met de bijbehorende uitleg.

"Als je goed georganiseerd begint, is het een stuk makkelijker"

Begrippenlijst

Get paid to (gpt)

Get paid to betekent letterlijk "betaald worden voor".
Deze term komt uiteraard uit het Engels, maar wordt ook in Nederland veel gebruikt.

Paid to click (ptc)

Paid to click betekent, zoals je wel verwacht, dat je betaald krijgt om ergens op te klikken.

Paid to read (ptr)

Paid to read houdt in dat je betaald krijgt om iets te lezen, bijvoorbeeld een reclame e-mail.

Betaalde e-mail

Betaalde e-mails zijn de reclame mails die je via de e-mail ontvangt. De spaarprogramma's sturen deze mails naar de leden. Dit zijn de e-mails waarmee je geld verdient. In de mail vind je altijd een aantal links waar je op kan klikken. Voor het klikken op die links, ontvang jij een vergoeding.

Referral

Een referral is iemand die zich via jou bij een spaarprogramma heeft aangemeld. Je hebt deze persoon dus geworven en hier ontvang je een beloning voor. Deze beloning bestaat meestal uit een vast bedrag, bijvoorbeeld €1,50 per lid, en een percentage over de verdiensten van deze persoon, zolang hij/zij lid is.

Referral link

Elk lid van een spaarprogramma heeft een persoonlijke referral link. Deze link kan je vinden in jouw account. Je persoonlijke referral link is erg belangrijk. Als je namelijk leden wilt werven, moeten zij zich via die persoonlijke link aanmelden. Het spaarprogramma moet namelijk kunnen bijhouden door wie nieuwe leden getipt zijn. Als je dit niet via je persoonlijke referral link laat verlopen, geldt het nieuwe lid dus niet als iemand die jij geworven hebt en zo loop je de vergoedingen mis. Let dus op!

Referralwedstrijd

Een referralwedstrijd is een wedstrijd waarbij je met andere leden van een spaarprogramma strijdt om wie de meeste mensen kan werven voor het spaarprogramma. De wedstrijd heeft een van te voren vastgestelde start- en einddatum. Bij deze wedstrijden is veel geld te verdienen. De eerste prijs ligt vaak tussen de €500 en de €1000.

Downline

Downline, of ook wel referral downline genoemd zijn alle referrals die jij aangebracht hebt en daarbij de leden die jouw referrals aangebracht hebben. Als jij tien mensen lid maakt en die tien referrals, brengen ieder weer twee mensen aan, dan heb jij al een downline van 10 + (10*2) = 30 referrals. Dit gaat bij sommige spaarprogramma's door tot de 7e laag. Het mooie van dit systeem is dat je een percentage van de verdiensten van al die leden in je account gestort krijgt. Je kan je voorstellen dat dit heel snel kan gaan oplopen.

Betaalde kliks

Betaalde kliks houdt in dat je betaalt krijgt om ergens op te klikken. Je wordt dus in feite betaalt voor het bezoeken van een website.

Cashback

De term cashback wordt voornamelijk gebruikt als je via een spaarprogramma een product koopt. Cashback wil zeggen dat als je dat product via het spaarprogramma koopt, dat je een bepaald percentage van het aankoopbedrag teruggestort krijgt in je account. Het is eigenlijk een vorm van korting.
Meer weten over cashback korting?

Linkspel

Een linkspel is een wedstrijd waarbij je zoveel mogelijk mensen op jouw persoonlijke linkspel link moet laten klikken. Bij sommige linkspellen krijg je voor elke klik een van te voren vastgesteld geldbedrag. Er zijn ook linkspellen waarbij de mensen met de meeste kliks op hun links een prijs winnen.

Punten

Sommige spaarprogramma's werken met punten in plaats van geldbedragen. Zo heb je clix, goudklompjes of andere bedachte "valuta". Deze punten kan je gewoon inwisselen voor geld als je een uitbetaling aan gaat vragen.

Lead

Een lead is een bepaalde actie die je doet waar een vergoeding tegenover staat. Bijvoorbeeld het invullen van een enquête, het inschrijven voor een nieuwsbrief, het bestellen van een brochure of proefartikel. Het spaarprogramma geeft je hiervoor een vergoeding.

Sale

Het woord zegt het al. Een sale is een verkoop. Deze term is van toepassing als jij als lid een product via een spaarprogramma koopt. Zie ook het begrip "cashback" dat eerder op de pagina uitgelegd wordt.

Alle begrippen doorgenomen?

Het is van belang dat je deze begrippen goed kent. Je zal merken dat je dan veel makkelijker van start kan gaan en daardoor ook sneller geld zal verdienen. Ben je er klaar voor om geld te gaan verdienen? Meld je dan aan bij de top 5 spaarprogramma's.