Ontwerpen voor geld

Als je het leuk vindt om te designen en goed overweg kan met een programma als photoshop, dan kan je daar aardig wat geld mee verdienen. Je kan websites ontwerpen, logo’s, huisstijlen, visitekaartjes en nog veel meer. Alles wordt in dit artikel uitgelegd.

"Design websites, logo's, huisstijlen en meer en verdien geld"

Geld verdienen met ontwerpen

Geld verdienen met ontwerpen wordt vaak vergeten in het rijtje van mogelijkheden omdat het als hobby gezien wordt, maar dat is zeker niet terecht. Geld verdienen met designen kan op verschillende manieren. Je kan opdrachten aannemen en vervolgens een ontwerp afleveren, maar je kan ook losse designs maken en daarna te koop aanbieden. Dit zijn de twee meestvoorkomende manieren, later bespreken we een iets minder gebruikelijkere, maar zeker niet minder interessante. Namelijk geld verdienen met design contests!

Aangenomen opdrachten

OpdrachtenZoals eerder gezegd, is dit één van de manieren die de meeste designers volgen. Als je goed werk aflevert, is het natuurlijk makkelijker om opdrachten binnen te halen. Vandaar dat beginnende designers meestal losse designs verkopen (daar later meer over). Wanneer je een opdracht hebt binnengehaald begint het designproces. De klant communiceert zijn wensen (denk aan kleurenschema, indeling, plaatjes etc.) en jij als designer probeert daar zo goed mogelijk naar te luisteren. Je komt vervolgens met een eerste opzet. De klant geeft vervolgens feedback en jij gaat weer aan de slag. Dit herhaalt zich totdat de klant tevreden is met het design.

Losse ontwerpen

Losse DesignsHet verkopen van losse ontwerpen is meer iets voor de beginnende designer, alhoewel ervaren designers dit ook nog wel is doen (als de opdrachtgever het helemaal niks vindt bijvoorbeeld). Voor startende ontwerpers is dit een goede manier van geld verdienen omdat je er twee vliegen in één klap mee slaat. Ten eerste verdien je geld met het verkopen van de losse designs en daar bijkomend bouw je langzamerhand een mooi portfolio op van afgeleverd werk, waarmee je mensen kan laten zien wat voor kwaliteit je levert. De beste manier om losse designs te maken is een denkbeeldige opdracht (je bedenkt voor je zelf wat een klant zou kunnen vragen). Je bedenkt een onderwerp, kleurenschema, indeling etc. en gaat vervolgens aan de slag!

Wedstrijden

Zak met geldOntwerpen kan heel spannend worden als je het probeert op wedstrijdbasis. Hierbij levert een bedrijf een opdracht aan. Dit kan van alles zijn, van website ontwerp tot huisstijl. Er staat een van te voren bepaalde beloning vast voor de winnaar van de wedstrijd in de vorm van een geldbedrag. Samen met andere ontwerpers ga je aan de slag om het perfecte ontwerp te maken. Het beste ontwerp wint en de designer gaat vaak naar huis met een groot geldbedrag. Geld verdienen met designen op wedstrijdbasis is dus een risico. Maar als je wint krijg je aardig wat geld voor jouw ontwerp. Wij adviseren hier pas aan te beginnen als je al wat ervaring met ontwerpen hebt zodat de kans op winst groter is. Anders vis je vaak achter het net en verdien je niks, terwijl je er veel tijd in steekt. Voor de wedstrijden (design contests) zijn speciale websites te vinden waar een groot aanbod van wedstrijden te vinden is. Een bekende Nederlandse site is ontwerpen-voor-geld.nl. Er zijn hier al meer dan 10.000 wedstrijden afgerond en dagelijks komen er veel wedstrijden bij. De kans is dus groot dat je hier aan de bak komt. Mocht je nog meer keuze willen, kan je jezelf ook nog aanmelden bij twee Engelse sites, namelijk designcontest.com en 99designs.com. Het aanmelden bij alle drie de sites is volkomen gratis!

Wat heb je nodig?

Als je wil ontwerpen dan is een gezonde dosis creativiteit handig. Je moet een idee goed kunnen omzetten in een ontwerp. De tweede vereiste is een programma waarmee je mooie designs kunt maken, zoals Paint Shop Pro of Photoshop. Geld verdienen met ontwerpen kost misschien enige moeite, maar het kan wel veel geld opleveren. Het is vooral een snelle manier om geld te verdienen. Want de opdrachten liggen voor het oprapen en er zijn regelmatig wedstrijden waar je aan kan meedoen.

Andere manieren om geld te verdienen met ontwerpen

Naast het ontwerpen van websites, zijn er nog veel meer manieren om geld te verdienen met ontwerpen. Hier op Verdienjegek.nl lees je er alles over. Als jij het leuk vindt om te ontwerpen, raad ik je zeker aan ons artikel over geld verdienen met Spreadshirt te lezen. Spreadshirt is een website waar je T-shirts kan verkopen die je zelf ontworpen hebt. Ook het artikel over geld verdienen met tekenen is een aanrader. In dat artikel lees je hoe je handgemaakte tekeningen op internet kan verkopen. Verder zijn er nog veel meer andere creatieve methodes om wat bij te verdienen op deze site te vinden.

Geef dit artikel een cijfer: "Ontwerpen voor geld" wordt gewaardeerd met een 7.0 op een schaal van 0 tot 10 gebaseerd op 37 stemmen

Ontwerpen niks voor jou?

Is ontwerpen voor geld niks voor jou? Om geld te verdienen met ontwerpen heb je ook talent nodig. Mocht je dat niet hebben dan kan het heel frustrerend worden. Op de pagina bijverdienen staan genoeg andere manieren om geld te verdienen die jou waarschijnlijk wel liggen.