Mystery shopper worden

Mystery shopper worden? Tegenwoordig is dat goed mogelijk. Als mystery shopper test je ondernemingen op klantvriendelijkheid, dienstverlening en nog vele andere criteria. Je verdient eigenlijk geld met winkelen. Klinkt goed toch? Alle informatie vind je hier.

"Test winkels als mystery shopper en verdien geld"

Hoe word ik een mystery shopper?

Wanneer je een mystery shopper wil worden, zijn er in principe twee manieren om aan het werk te komen:

Reageren op een vacature

De eerste manier om aan de slag te kunnen is door te reageren op een vacature mystery shopper. Deze vacatures kan je gewoon op de grote vacature sites vinden. Schrijf een goede motivatiebrief en geef aan waarom je het werk graag wil doen. Wees enthousiast. De kans dat je aangenomen wordt is dan een stuk groter. Bekijk bijvoorbeeld de vacature bij TNS Nipo.

Aanmelden

Je kan er ook voor kiezen je aan te melden bij organisaties die mystery shoppers inzetten. Bekende bedrijven die mystery shoppers inzetten zijn (klik op de naam voor meer info):


Mystery shoppers zijn een relatief nieuw begrip. Veel mensen kennen het niet, maar het wordt steeds meer toegepast door grote bedrijven. Wat doen ze dan precies?

Wat is een mystery shopper?

Mystery shoppers testen ondernemingen op klantvriendelijkheid, dienstverlening, snelheid en op vele andere punten. Mystery shoppers zijn erg belangrijk. Als de bedrijven namelijk zelf langsgaan om de winkels te testen, zal het personeel zich natuurlijk voorbeeldig gedragen. Dit geeft geen goed beeld van de werkelijkheid. Daarom worden er mystery shoppers ingezet. Mystery shoppers gaan net als iedere klant even "winkelen" en zullen tegelijkertijd de winkel testen op verschillende punten. Na het bezoek brengen ze verslag uit.

Salaris/verdiensten van een Mystery shopper

Het salaris van een mystery shopper is heel verschillend. Er is geen vast uurloon of iets dergelijks. In de meeste gevallen krijg je betaald per klus of onderzoek. Van te voren wordt er aangegeven wat je zal verdienen met de opdracht. Reiskosten en de aankoop van het product (wat je moet kopen voor de test in de winkel) krijg je uiteraard vergoed. Als je veel klussen in een maand hebt, kan je zeker een paar honderd euro verdienen. Maar er zijn ook maanden dat je wat minder te doen hebt. Dan zullen de verdiensten dus ook lager liggen. Toch is het werk als mystery shopper zeker aan te raden. Je werkt vaak op freelance basis, waardoor je zelf kan kiezen wanneer je werkt. Daarnaast is het werk gewoon heel leuk en divers. Doen dus!

Meer mogelijkheden?

Wil je nog op andere manieren geld verdienen met het testen van dingen en het geven van je mening? Klik hier voor informatie over het testen van producten, ga vragenlijsten invullen of word een testpersoon

Geef dit artikel een cijfer: "Mystery shopper worden" wordt gewaardeerd met een 6.0 op een schaal van 0 tot 10 gebaseerd op 103 stemmen

Klaar om te beginnen?

Ben je er klaar voor om te beginnen als mystery shopper? Meld je dan aan bij de genoemde bedrijven in het artikel en kijk nog even bij de andere manieren op deze site.