Geld verdienen met Google adsense

Geld verdienen met Google Adsense is één van de vele manieren om geld te verdienen met een website. Adsense zorgt voor tekstadvertenties op je website waar je geld aan kan verdienen. Het is een simpele manier om meer inkomsten uit je website te halen.

"Schakel Google Adsense in en verdien automatisch geld"

Google Adsense op je website

Als je een website eigenaar bent, is geld verdienen met Google adsense een goede optie. Iedereen kent het wel, ken je de naam niet, dan ken je de advertenties van Google zeker (of je beseft het je niet). Het is een advertentiesysteem van Google, dat advertenties genereert op basis van de teksten op je website.

Google Adsense heeft één groot voordel ten opzichte van andere manieren om inkomsten uit je website te halen; de advertenties staan altijd online, 24 uur per dag, 7 dagen in de week, het hele jaar door. Je kan passief geld verdienen met Google Adsense.

Hoe werkt Google Adsense?

Google IcoonGoogle Adsense werkt heel erg simpel. Allereerst moet jij je aanmelden bij Google adsense, als je eenmaal een account hebt, kan je een nieuw advertentieblok maken. Je hoeft alleen maar de vorm van de advertentie te kiezen, het kleurenschema in te stellen en het formaat te bepalen. Vervolgens geeft Google je een HTML code die je op de gewenste plek op je website moet plakken.

Google zal nu advertenties op basis van de teksten op je site (het onderwerp van je site)  gaan vertonen, je hoeft verder niks te doen, de advertenties tonen zich vanzelf. Het mooie is, dat jij geld verdient als bezoekers op die advertenties klikken!

Let op: ga absoluut niet zelf op de advertenties klikken, Google controleert dit en ze kunnen uiteindelijk bepalen je account te verwijderen en jou levenslang te verbannen, wat enorm zonde zou zijn, dan kan je nooit meer geld verdienen met Google Adsense.

Zorgen voor kliks, bezoekers en geld

Google Ads op je website plaatsen is natuurlijk niet genoeg, je moet bezoekers hebben die op de advertenties gaan klikken waardoor jij geld gaat verdienen. Waarschijnlijk is het zorgen voor veel bezoekers het lastigste gedeelte, ironisch genoeg gaan we ervoor zorgen dat die bezoekers uit Google's zoekmachine komen, maar hoe doe je dit?

Content is king wordt vaak genoeg gezegd, plaats regelmatig nieuwe artikelen op je website die interessant zijn om te lezen, goed geschreven zijn en bezoekers met iets kunnen helpen of ze iets kunnen leren.

In deze artikelen ga je uiteraard Google Ads verwerken, Google zal vervolgens de artikelen indexeren in de zoekmachine en de bezoekers zullen vanzelf op de door jouw gekozen zoektermen binnenkomen (geen garantie natuurlijk, je staat niet zomaar hoog in Google, zorg voor goede optimalisatie voor zoekmachines).

Hoeveel geld kan ik verdienen met Google Adsense?

De verdiensten verschillen heel erg, je krijgt geld per klik van een bezoeker op de advertentie. Hoe populairder de markt is waar jouw website in opereert, hoe meer je krijgt voor een klik op een advertentie, dit komt omdat er veel bedrijven in zo’n markt willen adverteren waardoor de prijs per klik hoger wordt.

Als je je best doet is het mogelijk om een paar honderd euro per maand te verdienen met Google Adsense, er zijn zelfs mensen die duizenden euro’s per maand binnenhalen met deze methode. Het ligt er helemaal aan hoeveel tijd je er aan besteed en voornamelijk aan hoeveel bezoekers je website heeft.

Geef dit artikel een cijfer: "Geld verdienen met Google adsense" wordt gewaardeerd met een 6.8 op een schaal van 0 tot 10 gebaseerd op 51 stemmen

Beginnen met Google Adsense?

Als je een website hebt, is Google Adsense zeker een goede keus om de inkomsten uit de website te vergroten. Gebruik daarnaast ook andere verdienmodellen. Ga bijvoorbeeld ook geld verdienen met affiliate marketing, advertenties verkopen, bloggen en een webwinkel beginnen