Binance Review Nederlands 2022

In deze review werpen we onze blik op de grootste gecentraliseerde crypto exchange van dit moment: Binance. Sinds 2018 is dit platform overigens al de grootste, kijkend naar handelsvolume en gemiddelde liquiditeit. Een crypto exchange is een platform waarop mensen cryptomunten kunnen verhandelen. 

Verdien eenvoudig geld met Binance Exchange

Activiteiten die je hier kunt uitvoeren zijn dus aan- en verkopen (handelen), staken van cryptomunten (staking), en investeren in ICO’s (Initial Coin Offering). In deze review zullen wij de activiteiten stuk voor stuk uitvoerig beschrijven en bespreken, zodat je precies weet wat het inhoudt. Hiernaast is het ook mogelijk om te investeren/handelen in derivaten, zoals futures en opties. Echter is dit pas aan te raden als je echte ervaring hebt. Tegenwoordig heeft Binance ook een aparte pagina voor NFT’s, wat erg populair is tegenwoordig.

Hoe werkt Binance?

Binance is een gecentraliseerde exchange waarop gebruikers meerdere activiteiten kunnen ondernemen zoals handelen in cryptomunten, staken, en investeren. Een gecentraliseerde exchange betekent een platform dat als derde partij (of als tussenpersoon) fungeert om transacties mogelijk te maken. Dit is dus anders dan een gedecentraliseerde exchange zoals PanCakeSwap bijvoorbeeld. Hieronder zullen we aan de hand van de verschillende activiteiten de werking van Binance bespreken.

Aanmelden bij Binance

 

Aan- en verkoop van cryptomunten

De basisactiviteit die Binance aanbiedt is het aan- en verkopen van cryptovaluta. Zodra je een account hebt gemaakt kun je geld op je account zetten. Hiermee kun je cryptomunten kopen en bewaren op je Binance account of in je eigen wallet (online of offline). Meestal doen mensen dit wanneer ze investeren voor een langere termijn, alhoewel dit geen vereiste is.

Handelen (traden)

Met handelen (traden) in cryptomunten doelen we meer op het actief speculeren op koersstijgingen of dalingen. Het is dan ook aangeraden om wat meer kennis te hebben van cryptovaluta en de markt indien je dit wilt doen. In principe zijn er twee opties: je kunt long en short gaan. Met long zet je in op een koersstijging, terwijl je met short gaan inzet op een daling in de waarde van een bepaalde cryptomunt.

Staking

Naast het kopen, verkopen, en traden in cryptomunten kun je de valuta die jij beheert ook staken op Binance. Door jouw coins te staken ontvang je hierover staking. Staking is het best te vergelijken met rente die je ontvangt van je bank. Binance betaalt jou dus een bepaald percentage over je bezittingen wanneer jij die beschikbaar stelt voor hen.

Investeren in ICO’s

Binance heeft ook een eigen token, de Binance coin (BNB). Misschien klinkt dit je wel bekend in de oren, aangezien het na Bitcoin en Ethereum de grootste cryptovaluta is op het gebied van market cap (marktkapitalisatie). Indien je deze coin bezit, maak je kans om te mogen investeren in ICO’s. ICO’s zijn Initial Coin Offerings wat vergelijkbaar is met IPO’s (initial public offering) van bedrijven. Een IPO vindt plaats zodra een bedrijf de beurs op gaat. Nieuwe munten willen graag kapitaal aantrekken en dit gebeurt via zo’n ICO. Voor investeerders zoals jij is dit een mooie kans om vroegtijdig in te stappen. Echter zitten er ook risico’s aan vast.

Overige activiteiten (derivaten en NFT’s)

Voor de meer ervaren personen zijn er nog meer opties. Zo kun je beleggen in derivaten zoals opties en futures. Futures zijn contracten over de lange termijn waarbij zowel koper als verkoper een bepaalde verplichting aan gaan. Opties geven jou het recht om bepaalde cryptomunten in de toekomst te kopen/verkopen tegen een vooraf afgesproken prijs. Je kunt dus long en short gaan.

NFT’s (non fungible tokens) zijn unieke crypto tokens. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Binance Coin, Ether, of Bitcoin. Iemand die 1 Bitcoin bezit, heeft precies hetzelfde in handen als iemand anders die 1 Bitcoin bezit. Bij NFT’s zijn het unieke exemplaren. Deze markt is er populair tegenwoordig. Misschien heb je wel eens bepaalde afbeeldingen voorbij zien komen.

Kun je makkelijk beginnen?

Om te beginnen moet je eerst een account aanmaken en je identiteit laten verifiëren. Beide processen zullen hieronder uitvoerig worden beschreven. Zodra dit lukt is, kun je aan de slag. Om cryptomunten te kopen zal je geld of cryptovaluta aan je account moeten toevoegen. Cryptovaluta kan je eventueel vanuit je wallet of andere exchanges toevoegen aan Binance. Echter gaan we ervan uit dat je gewoon een geldbedrag wilt storten. Het nadeel is dat je momenteel geen geld vanaf je bankrekening kan overmaken, indien je uit Nederland komt. Overigens is dit wel mogelijk met je creditcard, maar deze betaalmethoden raden wij je niet aan. Dat het storten van euro’s zo’n moeizaam proces is, zorgt ervoor dat het niet ideaal is om te beginnen. Daarnaast is de website uberhaupt vrij chaotisch, druk, en onoverzichtelijk, zeker voor mensen die nog nooit eerder in aanraking zijn geweest met crypto exchanges.

Het registratieproces

Het registratieproces leggen we hieronder stap voor stap uit:

 1. Surf naar www.binance.com.
 2. Klik op ‘register’.
 3. Selecteer het registratie middel (bijvoorbeeld met telefoon of email), vul de gekozen. wij in (dus je telefoonnummer of je e-mailadres), voer een wachtwoord in, lees en accepteer de voorwaarden, en klik op ‘create account’
 4. Doe de veiligheidscheck door het puzzle stukje naar de juiste plek te bewegen.
 5. Vervolgens vul je de 6-cijferige verificatiecode in die je ontvangt op je mobiel of email.
 6. Je account is nu succesvol aangemaakt.
 7. Door het toevoegen van bijvoorbeeld Google Authenticator kun je de veiligheid van jouw account nog verbeteren.

 

KYC proces (verificatie)

Vervolgens moet je jouw identiteit verifiëren door het aanleveren van een geldig identiteitsdocument. Hiervoor klik je rechts bovenin het scherm op ‘user centre’ en dan op ‘identification’. Als het goed is verschijnt er voor jou als nieuwe speler ook een ‘verification’ knop op de homepage. Hier onderneem je de volgende stappen:

 1. Klik op ‘start now’.
 2. Vervolgens kies je het land waar je vandaan komt.
 3. Er verschijnt een lijst met vereisten omtrent de verificatie vanuit jouw land. Klik op ‘continue’.
 4. Voer je persoonlijke gegevens in en klik op ‘continue’.
 5. Kies tussen paspoort, ID kaart, en rijbewijs, en lever hier fotos van aan. Volg de aangegeven instructies voor de door jou gekozen methode.
 6. Hierna word je gevraagd om een selfie te maken of toe te voegen.
 7. Daarna completeer je de gezichtsverificatie.
 8. Je verificatie is compleet. Wacht rustig af tot je bevestiging krijgt.

 

Voor- en nadelen van Binance

Binance heeft een aantal positieve en minder goede punten, die we hieronder even onder elkaar hebben gezet:

Pluspunten:

 • Lage handelskosten (0,1% per transactie)
 • Groot aanbod aan cryptovaluta
 • Hoogste handelsvolume voor cryptomunten
 • Je kan de interface van de website aanpassen naar beginner, ervaren, of prof
 • Vele opties (pluspunt voor ervaren personen)

 

Minpunten:

 • Geen Nederlands support
 • IDeal en SEPA kunnen niet worden gebruikt
 • Onoverzichtelijke website (voor beginners)

 

Aanmelden bij Binance

Is Binance Exchange iets voor jou?

Binance is een gecentraliseerde crypto exchange en is de grootste ter wereld. Ze bieden ongelofelijk activiteiten aan, waardoor de website voor beginners wat overweldigend kan zijn. Echter kun je aan de hand van onze review vrij gemakkelijk een account aanmaken en je identiteit verifieren. Verder heeft Binance zowel haar voor- als haar nadelen. Zo kun je als Nederland geen geld op je account zetten door een bankoverschrijving (IDeal en SEPA niet meer mogelijk). Echter bieden ze wel weer hele lage handelskosten en een groot scale aan cryptomunten. In onze ogen is dit platform fijner voor mensen die al enigszins ervaring hebben, maar maak vooral je eigen keuze!

Geef dit artikel een cijfer: "Binance Review Nederlands 2022" wordt gewaardeerd met een 9.8 op een schaal van 0 tot 10 gebaseerd op 2 stemmen

Is Binance Exchange iets voor jou?

Start nu direct met traden en open een account bij Binance

Aanmelden