CakeDefi Review

CakeDefi is een platform waarop je crypto munten kunt staken. Naast staking kun je ook aan liquidiy mining en lending doen. Dit kan zowel via hun website of via hun applicatie. Staking kun je zien als een soort rente dat je krijgt over het aanhouden van je cryptomunten. 

Verdien geld met CakeDeFi

Wat is staken op Cake DeFi?

Dit is dus een manier om extra rendement op je cryptomunten te genereren, naast de koerswinst die je mogelijk boekt. Het platform van CakeDefi ziet er erg mooi en professioneel uit. Daarnaast zijn er mooie rendementen te verdienen en kun je zelfs een welkomstbonus claimen. CakeDefi weet zich zelfs enigszins te onderscheiden met de ‘Freezer’, waarmee je cryptomunten voor lange termijn kan vastzetten. Meer daarover lees je later in deze review. Daarnaast zullen we de werking, het registratieproces, en hoe makkelijk je kunt starten bespreken. Lees dus vooral verder om meer te leren hierover!

Info

  Waardering APY (De jaarlijkse procentuele opbrengst)  Risico Beginnen?
 Liquidity Mining     102.72% Hoog Registeren
 Staking      34.6% Medium Registeren
 Lending      7% Laag Registeren

Hoe werkt CakeDefi?

De werking van CakeDefi kunnen we het beste uitleggen aan de hand van de drie begrippen die in de introductie werden genoemd. Handig om te weten is dat CakeDefi een eigen token heeft, de DFI, die momenteel iets meer dan 3 euro waard is.

Staking

Staking kun je het beste zien als het proces waarbij je jouw crypto munten vastzet bij een bepaalde exchange. Vervolgens krijg je hierover een bepaald percentage aan staking. Dit is vergelijkbaar met de rente die je bij een bank krijgt. Bij CakeDefi kun je DFI en DASH staken.

Lending

Lending houdt simpelweg in dat je voor een bepaalde tijd je cryptomunten uitleent. Vaak gaat het om 4 weekse contracten waarvoor je een vaste APY (annual percentage yield) krijgt. Dit is dus je gegarandeerde rendement, wat meestal een aantal procenten is. Daarnaast maak je kans op een bonus percentage. Deze kun je ontvangen indien de waarde van de onderliggende munt met een bepaalde hoeveelheid stijgt. Indien de waarde van de betreffende munt daalt of gelijk blijft, krijg je gewoon het vaste rendement. Voor BTC, ETH, en USDT zijn vaste batches. Zodra je zo’n 28 daags contract aangaat, kun je je geld er dus niet uithalen.

Liquidity Mining

De term liquidity mining doelt op het feit dat gebruikers zoals jij tokens (liquiditeit) kunnen verlenen aan een decentrale exchange, in dit geval CakeDefi. Hiervoor krijg je uiteraard iets terug in ruil. Een deel van de gemaakte handelskosten op CakeDefi zullen namelijk terugvloeien naar jou. Doordat gebruikers op een decentrale exchange tegen elkaar handelen, is de liquiditeit nodig. De exchange koppeld namelijk twee gebruikers aan elkaar die het beste bij elkaar passen voor het handelen. Door de liquiditeit kan de exchange deze gebruikers verbinden met elkaar en de tokens swaps regelen. Dit swappen gebeurd in een liquidity pool, een pool specifiek voor twee bepaalde tokens/coins.

Freezer

De ‘Freezer’ is een manier om je assets voor een langere periode te ‘bevriezen’. Je kunt een liquidity pair (2 gekoppelde munten) of crypto hierin steken. Vervolgens hoef jij zelf niks meer te doen, maar ligt de bal bij de gedecentraliseerde exchange. Je kunt dus voor deze vastgestelde periode niet bij de assets die je hebt bevroren, maar zult wel passief inkomen genereren op deze manier. Zo’n tijdsperiode kan bijvoorbeeld 60 maanden (5 jaar!) zijn. De APY neemt pas echt hoge en interessante hoogtes aan wanneer je het voor lange tijd vastzet (60 of 120 maanden).

Kun je makkelijk beginnen?

Mocht je geïnteresseerd zijn en willen beginnen met een van de hierboven beschreven activiteiten, zal je eerst een account aan moeten maken. Hieronder zullen we dit registratieproces en KYC proces uitvoerig bespreken. Naast het registreren en verifiëren van je account, zal je ook over bepaalde cryptomunten moeten beschikken of deze moeten aanschaffen. Vervolgens kun je vrij gemakkelijk aan een van de beschreven activiteiten deelnemen. Ondanks dat cryptomunten en deze activiteiten voor sommige mensen wat onduidelijk kunnen zijn, maakt CakeDefi het je vrij gemakkelijk. Mede door de overzichtelijke website en de simpele stappen die je moet doorlopen.

Het registratieproces

Een account creeren is heel gemakkelijk. Je hoeft alleen een e-mailadres, wachtwoord, voornaam, achternaam, en eventuele promo code in te vullen. Vervolgens krijg je een verificatie mailtje met een link. Klik op de link en log in met de opgegeven inloggegevens. Het account is nu aangemaakt, maar je kan pas aan de slag zodra je jouw identiteit hebt geverifieerd. Dit doe je door een geldig identiteitsbewijs aan te leveren. De controle hiervan kan wel enige tijd in beslag nemen.

KYC proces (verificatie)

Zodra je een account hebt aangemaakt en opnieuw bent ingelogd zal er een balk verschijnen met ‘verify now’. Klik hierop om het verificatieproces in gang te zetten. Dit bestaat uit 3 stappen. Stap 1 heb je als het goed is al gedaan, namelijk het verifiëren van je e-mailadres. Stap 2 bestaat heet ‘complete my profile’. Indien je hierop klikt verschijnt er een scherm met een aantal invulvelden. Hier vul je enkele persoonlijke gegevens in zoals je naam, geboorteland, geboortedatum, en adresgegevens. Zodra je verder gaat vragen ze om je telefoonnummer. Op dit nummer ontvang je een verificatie code die je moet invullen. Hierna kan je kiezen uit 3 mogelijkheden om je identiteit te verifiëren: paspoort, nationale ID kaart, en rijbewijs. De laatste is alleen mogelijk in USA. Vervolgens upload je duidelijk foto’s van het gekozen bewijs.

Conclusie

CakeDefi is een ontzettend mooi en interessant platform, dat steeds meer populariteit weet te vergaren. Het platform is erg makkelijk in gebruik waardoor je de soms wat ‘ongrijpbare’ activiteiten makkelijk kunt oppikken. In deze review hebben we aandacht besteed aan een aantal activiteiten die worden aangeboden door CakeDefi. Dit zijn Staking (rente), Lending (crypto uitlenen), en Liquidity Mining. Daarnaast hebben we het begrip ‘Freezer’ uitgelegd, wat inhoudt dat je jouw crypto voor langere periode vastlegt. Hoe langer je dit vastlegt, hoe hoger de APY en rewards zullen zijn. Daardoor kan dit interessant zijn. Al met al een zeer interessant platform.

Registeren

 

Geef dit artikel een cijfer: "CakeDefi Review" wordt gewaardeerd met een 9.8 op een schaal van 0 tot 10 gebaseerd op 2 stemmen

Is een CakeDefi iets voor jou?

Start direct met het staken van DeFI met de Freezer product en geneer meer dan 80% rente! Meld je hier aan en begin met beleggen in DFI crypto. 

Aanmelden