Geld verdienen met affiliate marketing

Geld verdienen met affiliate marketing wordt erg veel toegepast op internet. Als je het goed aanpakt kan je veel geld verdienen als affiliate. Maar wat is affiliate marketing? Hoe pak je het precies aan? Welke affiliate netwerken zijn goed? De antwoorden vind je hier.

"Verdien geld met het promoten van andermans producten"

Wat is affiliate marketing?

Geld verdienen met affiliate marketing is een van de meest gebruikte manieren om geld te verdienen met een website. Bij affiliate marketing verdienen website eigenaren geld als er via hun website (via een advertentie) iets aangekocht, besteld of aangevraagd wordt bij een bedrijf/webwinkel.

De website eigenaren promoten dus een bepaalde dienst of product en verdienen geld wanneer iemand een actie onderneemt via hun website.  Meestal krijgen ze een vaste vergoeding per transactie, maar er kan ook sprake zijn van een percentage aan commissie, afhankelijk van het aanschafbedrag. Soms wordt er ook per klik betaald op de advertentie, maar dat komt minder vaak voor.

Belangrijke termen

Als je wil beginnen met affiliate marketing, is het van belang een aantal termen te kennen:

Adverteerders: bedrijven die hun producten/diensten willen promoten en daarvoor reclamemateriaal ter beschikking stellen

Affiliates: website eigenaren die via reclamemateriaal dat beschikbaar gesteld is door de adverteerders, bezoekers doorsturen naar de adverteerder (in de hoop dat er een actie uit volgt). Ze verdienen geld als er een verkoop of andere actie uit volgt.

Pay per sale: houdt in dat je betaald wordt per verkoop. De meeste campagnes van bedrijven zijn in het leven geroepen om meer producten te verkopen. Hier schakelen ze dus de website eigenaren voor  in (de affiliates). Als jij er voor zorgt dat zij wat verkopen, krijg jij een beloning!

Pay per lead: is net weer wat anders dan pay per sale. Een “lead” is meestal een bepaalde actie van een internet surfer. Bijvoorbeeld een gids aanvragen, een enquête invullen, ergens persoonlijke gegevens invullen etc. Pay per lead houdt in dat jij een vergoeding krijgt als een bezoeker via jouw website zo’n actie doet.

Directe affiliate of affiliate netwerk?

Je kan affiliate worden van afzonderlijke websites, zoals bijvoorbeeld grote webshops als bol.com. Vaak is het zo dat je affiliate wil worden van meerdere bedrijven en meerdere campagnes naast elkaar wil laten lopen. Als dat het geval is, kan je er beter voor kiezen je aan te melden bij een affiliate netwerk.

Een affiliate netwerk is een soort tussenpersoon die adverteerders/bedrijven en website eigenaren, de affiliates bij elkaar brengt. Je zal hier een enorm aanbod aan campagnes vinden, die je binnen no time op je website kan plaatsen.

Een groot voordeel van dit soort netwerken, naast het grote aanbod, is dat alle inkomsten op één plek binnen komen. Dit wordt maandelijks uitbetaald. Je hoeft zo niet allemaal kleine bedragen van verschillende sites te laten uitbetalen.

Welk netwerk?

Aangezien er veel affiliate netwerken zijn, hebben wij een overzichtje gemaakt van de affiliate netwerken die wij het best vinden. We hebben gekeken naar verschillende dingen. We raden je aan in ieder geval een account te maken bij één netwerk. Het beste kan je een account aanmaken bij meerdere netwerken zodat je kan vergelijken en kunt kiezen voor het netwerk dat het beste bevalt.

Goede netwerken
Info
  Waardering Campagnes Systeem Uitbetaling Actie
Daisycon Heel veel Heel goed €25,00 Direct aanmelden
M4N Veel Goed €5,00 Direct aanmelden
Tradedoubler Veel Matig €50,00 Direct aanmelden


Liever op een andere manier geld verdienen?

Wil jij liever op een andere manier geld verdienen met je website? Bekijk dan de andere manieren om geld te verdienen met je site.

Geef dit artikel een cijfer: "Geld verdienen met affiliate marketing" wordt gewaardeerd met een 7.2 op een schaal van 0 tot 10 gebaseerd op 31 stemmen

Hiermee beginnen?

Deze manier van geld verdienen is zeer efficient en je kan er heel erg veel geld mee verdienen als je het goed aanpakt. Het allergrootste voordeel in onze ogen is dat je zonder voorraad of product, op een vrij automatische wijze geld kan verdienen.