Geld verdienen met een idee

Ik denk dat bijna iedereen weleens een idee heeft gehad waarvan je dacht: dit kan weleens een hit worden. Een idee hebben is één, het uitvoeren en er geld aan verdienen is een tweede. Wellicht heb ik een oplossing: een website waar je geld kan verdienen met ideeën.

"Win grote geldbedragen met jouw idee"

Aan je idee geld verdienen is mogelijk

De website waar ik het in de inleiding over had heet battleofconcepts.nl. Battle Of Concepts is een website waar allerlei bedrijven en overheidsinstellingen opzoek zijn naar innovatieve oplossingen voor vraagstukken waar de instanties dagelijks mee worstelen. De bedrijven en instanties plaatsen een opdracht op battleofconcepts.nl en vervolgens kunnen de deelnemers concepten insturen.

De opdracht is in de vorm van een wedstrijd, ook wel battle genoemd. De opdrachtgever bekijkt alle ingestuurde opdrachten zorgvuldig en kiest de winnaar(s) uit.

Jammer genoeg kan niet iedereen meedoen…

Battle of concepts is, als je het mij vraagt, een enorm goed initiatief. Het enige minpuntje aan de website is dat niet iedereen zich kan inschrijven bij battle of concepts. Een vereiste om een account aan te maken is namelijk dat je een hbo of wo opleiding volgt of afgerond hebt en dat je niet ouder bent dan 30 jaar.

De mensen die niet aan deze eisen voldoen kunnen dus niet meedoen en kunnen ook geen concepten insturen. Erg zonde! Voldoe jij niet aan deze eisen? Lees dan eens het artikel over hoe je extra geld kan verdienen.

Hoe verdien je geld met je idee?

De opdrachtgevers op battle of concepts geven van te voren aan wat de prijzenpot van de wedstrijd is.  De prijzenpot ligt altijd tussen de €1000 en de €5000. Niet alleen inzender van het beste concept, oftewel de nummer 1, wint geld. Meestal winnen ook de tweede en derde inzenders een leuk geldbedrag.  

Als je een winnaar bent bij een opdracht verdien je niet alleen geld maar ook punten voor de “battle ranking”. De battle ranking is een ranglijst met alle winnaars. In die ranglijst kan iedereen jouw “battle CV” zien. Jouw battle CV geeft aan welke wedstrijden je gewonnen hebt en hoeveel prijzengeld je verdiend hebt.

Een extra voordeel

Als jij een wedstrijd gewonnen hebt, wordt jouw battle CV en eventueel je echte CV (als je daar toestemming voor geeft) naar de opdrachtgever gestuurd. Het is niet ongewoon dat hier vervolgens een stage, extra opdracht of functie uit voorkomt!

Wil jij liever op een andere creatieve manier geld verdienen? Lees dan ons artikel over het testen van producten of kijk op de pagina over het opbouwen van een bijverdienste.

Geef dit artikel een cijfer: "Geld verdienen met een idee" wordt gewaardeerd met een 7.4 op een schaal van 0 tot 10 gebaseerd op 26 stemmen

Wat vind jij van battle of concepts?

Is battle of concepts iets voor jou of niet? Het is een hele specifieke manier van geld verdienen en geld verdienen met een idee is niet voor iedereen weggelegd. Wil jij weten welke methode het meest geschikt is voor jou? Aarzel niet om ons een mailtje te sturen voor advies.