Geld verdienen met foto's

Geld verdienen met foto’s is niet alleen weggelegd voor bekende fotografen, online zijn ontzettend veel mogelijkheden voor hobby fotografen. Op internet kan er op een aantal manieren geld verdiend worden met fotografie. In dit artikel zetten wij de manieren op een rij.

"Verdien je camera dubbel en dwars terug"

Verdien geld met fotografie

In principe zijn er drie manieren om geld te verdienen met fotografie. Je kan stock foto’s verkopen, workshops geven en afgedrukte foto’s verkopen.

Stock foto's verkopen

Foto'sDe meest makkelijke en toegankelijkste methode is het verkopen van stock foto’s. Iedereen heeft dagelijks te maken met dit soort afbeeldingen, vaak zonder dat men het door heeft. Stock foto’s zijn rechtenvrije afbeeldingen die gebruikt worden voor allerlei doeleinden. De foto’s worden veel gebruikt op websites, maar ook in tijdschriften en kranten. Als voorbeeld; bijna alle afbeeldingen op deze pagina zijn aangekochte stock foto’s. De afbeeldingen kunnen gekocht worden bij verschillende websites. Die websites heten stocksites en ze zijn afhankelijk van goede fotografen die hun foto’s willen verkopen. Jij kan een account aanmaken op zo’n website, je foto’s uploaden en ze direct verkopen. Als iemand één van jouw foto’s koopt, ontvang je een percentage van de verkoopprijs en zo verdien je geld met het verkopen van stock foto’s. Hieronder een overzicht van een aantal goede stocksites. Zoals je kan zien, krijg je het hoogste percentage bij de nationale beeldbank. Bedenk je wel dat het een Nederlandse site is. De andere twee stocksites zijn internationaal georienteerd, waardoor de kans groter is dat jouw foto's gekocht worden.

Goede websites waar je stock foto's kunt verkopen
Info
  Waardering Percentage van verkoop Land Beginnen?
Nationalebeeldbank 50% Nederland Direct aanmelden


Fotografie workshops

Naast de stock foto’s kan je er ook voor kiezen daadwerkelijk voor klanten aan de slag te gaan, aan de hand vanFoto's een specifieke opdracht. Ga bijvoorbeeld fotografie workshops geven en bied je diensten aan via www.photoworkshops.nl. Daarnaast is het wellicht een goed idee om een eigen website op te starten en fotografie voor particulieren of bedrijven aan te gaan bieden. Dit is wat lastiger dan het verkopen van stock foto’s, maar als je het goed aanpakt, kan het een leuk bedrag gaan opleveren.

Let op: Houd er rekening mee dat er sprake is van een hoop concurrentie binnen de markt. Je kunt geld verdienen met fotografie door niet de laagste prijs aan te bieden, maar je op een positieve manier te onderscheiden van anderen. Wees creatief!

Afgedrukte foto's verkopen

Foto'sTot slot kan je ook de afdrukken online aanbieden, bijvoorbeeld op www.werkaandemuur.nl. Particulieren en bedrijven kunnen daar een keuze maken uit het beschikbare aanbod van afgedrukte foto’s, om vervolgens een foto aan de muur te kunnen hangen.

Geef dit artikel een cijfer: "Geld verdienen met foto's" wordt gewaardeerd met een 6.8 op een schaal van 0 tot 10 gebaseerd op 24 stemmen

Beginnen?

Zoals je gelezen hebt is er nogal wat keus. Je kan op veel verschillende manieren geld verdienen met foto's. Kies de manier die jou het meest aanspreekt en ga aan de slag. Maak van je hobby een manier om geld te verdienen!