Geld besparen

De meeste mensen letten niet heel bewust op hun geld. Geld besparen kan maandelijks een heleboel opleveren, vaak zonder dat je het doorhebt.

Op deze pagina vind je artikelen met handige besparingstips per categorie en nuttige informatieve artikelen. Lees hoe je kan besparen op je huishouden, booschappen, water, energie en nog veel meer. Geld besparen wordt zo een makkie! Je kan de methodes direct toepassen.

 

"Met onze tips wordt geld besparen een makkie"

Is besparen moeilijk?

Besparen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Door een aantal makkelijke methodes toe te passen kan je al gauw maandelijks een leuk bedrag besparen. Het draait eigenlijk allemaal om aandacht. Denk na over je uitgaven en houd alles goed bij!

Hoeveel kan je per maand besparen?

Door aandachtig op je uitgaven te letten, geen impulsieve aankopen te doen en onze tips goed op te volgen, moet het zeker niet onmogelijk zijn om maandelijks €100 te besparen. Uiteraard verschilt dit per situatie. De één let totaal niet op zijn/haar geld, terwijl de ander al aardig bespaart.

Kost het besparen veel tijd?

Grappig genoeg kan je door een paar kleine veranderingen in je uitgavenpatroon en je denkpatroon al grote resultaten boeken. Door bijvoorbeeld bewust in een kasboek op te schrijven wat je wekelijks uitgeeft, begin je al beter door te krijgen waar je geld naar toe gaat. Meestal is dit een eye opener voor veel mensen. De meeste mensen weten namelijk globaal wel hoeveel ze uitgeven, maar als ze het beginnen op te schrijven blijkt hun uitgavenpatroon vaak heel anders dan ze zelf dachten!

Waar kan ik allemaal op besparen?

In principe kan je op talloze manieren geld besparen. Ons doel is om uiteindelijk een totaaloverzicht te creeren van terreinen waar jij geld op kan besparen. Uiteraard begint het met de voor de hand liggende terreinen waar geld op bespaard kan worden. Het leuke van het besparen is dat je zelf een terrein kan kiezen dat je leuk vindt. Het is raadzaam te beginnen met besparen op een gebied waar je plezier aan kan beleven. Je bent op die manier het meest gemotiveerd en je zal dan goede resultaten boeken. Als je tevreden bent met de besparingen, kan je een nieuw terrein kiezen waar je gaat proberen geld te besparen. Op deze manier bespaar je steeds meer en blijft het interessant en leuk.

Geld besparen in het huishouden

Besparen in het huishouden kan op ontzettend veel manieren. Van het bijhouden van een kasboek tot het reduceren van de abonnementen. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden. De meeste mensen hebben geen idee van de mogelijkheden. Het belangrijkste is dat je zicht krijgt op jouw maandelijkse uitgaven. Een paar kleine wijzigingen kunnen tot mooie resultaten leiden. Je leest er alles over in ons artikel over besparen in het huishouden.

Besparen op de dagelijkse boodschappen

Besparen op de dagelijkse boodschappen is goed mogelijk. Omdat uitgaven aan boodschappen dagelijks terugkomen is er veel geld mee te besparen. Door van te voren een boodschappenlijstje te maken, geen impulsieve aankopen te doen en op de aanbiedingen te letten kom je al een heel eind. Wij raden aan te beginnen met deze bespaartips omdat bezuinigingen op boodschappen het snelst tot leuke resultaten leiden. Je raakt op deze manier nog gemotiveerder om geld te besparen. Lees meer over het besparen op je boodschappen?

Energiebesparing levert geld op

Iedereen heeft tegenwoordig erg veel apparaten in huis. Al die apparaten verbruiken stroom. Het ene apparaat wat meer dan de ander. Door een aantal handige tips toe te passen kan jij vanaf vandaag beginnen met het besparen. Heb jij bijvoorbeeld veel apparaten op standby staan zonder dat je het weet? Of heb je hele oude apparaten die niet energiezuinig zijn? Het vervangen van dergelijke apparaten kan vaak voordeliger zijn vanwege de reductie in stroomverbruik, dan de apparaten niet vervangen. Lees meer over het besparen op energie.

Wees zuinig met water

Ook op water kan bezuinigd worden. Door elke dag minder lang te douchen kan je al geweldige resultaten boeken. Men neemt water vaak als vanzelfsprekend en denkt niet over de waterkosten na totdat de rekening komt. Met een paar slimme tips en trucs kan jij je waterverbruik significant verminderen, met een lagere rekening tot gevolg. Lees nu 9 eenvoudige tips om direct te besparen op water.

Wat kan ik naast besparen nog meer?

Naast geld besparen kan je natuurlijk ook proberen elke maand wat bij te verdienen. Het doel van Verdienjegek.nl is om mensen een goed overzicht aan te bieden van de mogelijkheden om geld te verdienen, zowel online als offline. Ik raad je dan ook zeker aan om de pagina met methodes om bij te verdienen eens te bekijken. Je kan met een beetje inzet zeker €100 per maand bijverdienen! Beter omgaan met geld is vaak een combinatie van zuinig zijn en geld besparen, en zorgen dat je meer geld kan verdienen. Maak niet de fout je alleen op één van deze twee terreinen te focussen. De combinatie van de twee zorgt voor de beste resultaten.