Geld verdienen als proefpersoon

Wil je proefpersoon worden voor bedrijven en daar geld mee verdienen? Dan zit je hier goed. Tegenwoordig is het steeds beter mogelijk testpersoon te zijn voor grote bedrijven. Zij hechten veel waarde aan jouw mening en betalen proefpersonen goed.

"Test als proefpersoon en verdien geld"

Proefpersoon zijn: wat houdt het in?

Proefpersoon zijn is een unieke manier van "thuiswerk". Als proefpersoon zul je allerlei soorten dingen gaan testen. Je zou kunnen zeggen dat je een soort "proefkonijn" wordt. Dit wekt vaak een negatief beeld op, maar dat is niet helemaal terecht. Als je proefpersoon bent kan je namelijk helemaal zelf bepalen wat je wel of niet wil doen. Over het algemeen kan je op vier manieren proefpersoon zijn:


Geneesmiddelen testen

Het testen van geneesmiddelen is uiterst belangrijk voor de medische wetenschap. Er moet natuurlijk uitvoerig gekeken worden naar de bijwerkingen en de werking van medicijnen. Nou zul je denken: dat ga ik natuurlijk niet testen. Dat is een hele logische gedachte. Je moet ook zeker heel goed nadenken voordat je hieraan begint. Testpersoon zijn in de medische wereld is namelijk niet zonder risico's. Je test nieuwe medicijnen die nog niet op de markt zijn. De kans is dus aanwezig dat je er wat aan overhoud. Ook niet iedereen kan medisch testpersoon worden. Voordat je überhaupt aan de slag kan gaan, moet je een medische keuring ondergaan. Twee bedrijven waar je je kan aanmelden om als medisch testpersoon aan de slag te gaan zijn: www.proefpersoon.nl en www.qpsvrijwilliger.nl.

De vergoedingen

Dat er risico's aan het testen van medicijnen zit, is duidelijk. Iedereen moet die keus voor zichzelf maken. Aan de vergoedingen kan het in ieder geval niet liggen, die zijn namelijk zeer hoog en aantrekkelijk. Vaak krijg je honderden euro's per test.

Meer over proefpersoon zijn bij medische onderzoeken lees je in ons uitgebreide artikel over medicijnen testen voor geld.

Producten testen

Naast het testen van geneesmiddelen, kan je ook kiezen voor producten testen. Er zijn verschillende sites waar je je aan kan melden om nieuwe producten van bedrijven te testen en je mening daarover te geven. Lees hier meer over.

Mystery shopper worden

Mystery shoppers zijn mensen die ingehuurd worden om winkels of andere ondernemingen te testen op klantvriendelijkheid en dienstbaarheid. In Nederland wordt dit op steeds grotere schaal toegepast. Meer weten over mystery shoppers?

Enquêtes invullen

Tot slot kan je ook tegen betaling je mening geven. Er zijn veel bedrijven die dit aanbieden. Jouw mening over diensten en producten is essentiële informatie voor bedrijven. Meer weten over betaalde enquêtes?

Andere manieren van thuiswerken

Naast proefpersoon worden, zijn er nog veel andere soorten thuiswerk. Kijk op onze overzichtspagina van thuiswerk om te beginnen met andere methodes, of neem een kijkje op de geld verdienen homepagina waar je onder andere een top 10 vindt, samengesteld door onze bezoekers.

Geef dit artikel een cijfer: "Geld verdienen als proefpersoon" wordt gewaardeerd met een 7.9 op een schaal van 0 tot 10 gebaseerd op 115 stemmen

Genoeg mogelijkheden als proefpersoon

Zoals je ziet, heb je veel mogelijkheden om als proefpersoon geld te verdienen. Kies de manier die het best bij jou past en begin direct als proefpersoon.