Hoe word ik rijk?

Iedereen droomt ervan heel erg rijk te worden en financieel onafhankelijk te zijn. Het is maar weinigen gegeven om erg rijk te worden, maar ik ben van plan in dit artikel te gaan uitleggen hoe je vandaag de eerste stappen kan zetten richting rijkdom.

Doelen stellen is belangrijk

Rijk worden? Wat is “rijk” precies?

Iedereen heeft andere maatstaven. Zo is de één blij met €10.000 per jaar, terwijl de ander toch echt wel €300.000 per jaar wil verdienen. Om nog maar te zwijgen over de mensen die miljoenen binnen willen slepen. Eén ding hebben die mensen wel gemeen: ze willen allemaal graag geld verdienen en wel zo snel mogelijk en zo veel mogelijk.

Wat ik jou ga vertellen (klik op een onderwerp om erheen te gaan):


Een doel stellen is belangrijk als je rijk wil worden

Zoals ik eerder al aangaf: wat wil je bereiken? Ben jij diegene die een miljoen per jaar wil gaan verdienen of ben je ook tevreden met €10.000 per jaar extra. Voordat jij klaar bent om te beginnen met je weg naar rijkdom, moet je eerst een doel stellen.

In mijn ogen zijn “doelen” heel erg belangrijk. Of het nou zakelijke of persoonlijke doelen zijn, dat maakt wat mij betreft niet veel uit. Doelen stel je, zodat je ze kan halen.

Je denkt toch niet dat de rijkste mensen op aarde op een dag wakker werden en tegen zichzelf zeiden: volgend jaar moet ik een miljoen hebben! Nee, dat gaat in stappen. Eerst begin je met een kleiner doel. Als je eerste doel te moeilijk is, demotiveert dat ontzettend en zul je hoogstwaarschijnlijk falen (opgeven).

Jouw eerste doel kan bijvoorbeeld zijn: dit jaar mik ik op het bijverdienen van €10.000 (wat al een hele uitdaging is als je net begint).

Bedenk je ook dat geld, geld maakt. Als jij €50.000 op je rekening hebt, krijg je weer rente en je kan bijvoorbeeld €10.000 investeren in nieuwe ideeën.

De kortste weg naar rijkdom

Ik heb hier een heel simpel antwoord op: een eigen bedrijf starten. De meeste rijkaards hebben toch wel een eigen bedrijf, of hadden een eigen bedrijf en hebben dat bedrijf ondertussen voor een smak geld verkocht. Het kan ook wel als je in loondienst bent, maar dan moet je toch wel CEO of partner worden van een aardig groot bedrijf om echt financieel onafhankelijk te worden.

Maar hoe begin je een eigen bedrijf? Lastiger dan je denkt waarschijnlijk? Ik denk dat het wel meevalt en dat komt door de beste uitvinding ter wereld: het internet! Het opstarten van een eigen bedrijf op internet is veel makkelijker dan een fysiek eigen bedrijf (bijv. een winkel).

Je hebt geen enorm startkapitaal nodig, vaak kan je met enkele honderden euro’s al iets heel moois neerzetten. Je hoeft geen vast personeel in dienst te nemen en als je geen webshop begint hoef je niet eens een voorraad te hebben van producten.

Door al deze voordelen is het risico nagenoeg nul. Het ergste dat je kan gebeuren is dat het niks wordt en dat je een paar honderd euro kwijt bent.

Waar jij vandaag al mee kan gaan beginnen om rijker te worden

Zoals ik net zei kan je best makkelijk een eigen bedrijf beginnen op internet. Maar hoe begin je dan? Je hebt een aantal mogelijkheden. Op deze site staan een heleboel simpele manieren om geld te verdienen, bijvoorbeeld door emails te lezen voor geld. Maar daar ga je niet rijk van worden.

Jij hebt krachtigere methodes nodig, namelijk geld verdienen met een eigen website. Websites zijn zo goed als automatisch. Als jij eenmaal een goedbezochte website bezit kan je heel erg veel geld verdienen en dus rijk worden. Misschien een extreem voorbeeld maar Facebook is ook ooit zo begonnen. Onthoud dat.

Ik raad je daarom aan meer te gaan lezen over bijvoorbeeld dropshipping en affiliate marketing. Deze twee methodes zijn zeer krachtig en ik pas ze ook toe. In principe komt het erop neer dat je met deze methodes veel tijd moet investeren, maar als het eenmaal loopt, hoef je het alleen nog te onderhouden. Het loopt dan vrijwel automatisch. Daarom kan je er ook zoveel geld mee verdienen en dus rijk worden.

Als jij het echt heel serieus aan wil pakken kan je natuurlijk ook een webwinkel beginnen, maar dat brengt zoals ik eerder uitgelegd heb ook weer meer risico met zich mee.

Tips voor een goed begin

#1: denk niet te makkelijk

Denk niet dat je zomaar in een jaar even een gemiddeld inkomen bij elkaar kan harken. Als dat zo simpel zou zijn, zou iedereen dat wel doen. Als jij er heel makkelijk over denkt, kan je ook makkelijk teleurgesteld worden. Onthoud dat.

#2: fouten maken is niet erg

Veel mensen zijn bang om fouten te maken, terwijl je daar juist ontzettend veel van leert. Ik heb denk ik al wel honderden domme fouten gemaakt. Maar daardoor kom je telkens weer verder en bereik je steeds hogere niveaus.

#3: Als je hulp nodig hebt, zoek dan hulp

Af en toe heb je mensen nodig die je verder kunnen helpen. Overleg met anderen die ook met een internet onderneming bezig zijn.

Als jij vragen hebt, kan je ons bijvoorbeeld altijd even een mailtje sturen. Bekijk ook eens de blog van Verdienjegek.nl voor nog meer interessante artikelen.

Rijk worden kost veel tijd

Verkijk je er niet op. Als jouw ambitie echt rijk worden is, ga er dan maar voor zitten. Om rijk te worden moet je veel tijd investeren en waarschijnlijk zul je veel dingen moeten laten. Ik hoop dat ik de vraag: hoe word ik rijk, beantwoord heb. Zo niet, stuur dan een mailtje.