Cfd trading

Wat is dat precies? Cfd trading klinkt heel ingewikkeld maar dat valt allemaal wel mee. Het is gewoon een dure term voor iets dat eigenlijk best simpel is. Na het lezen van dit artikel weet jij wat het is, hoe het werkt en waar jij het best kan handelen in Cfd’s.

Beleggen brengt altijd een zeker risico met zich mee

Wat is Cfd trading?

Cfd staat voor “contract for difference”. Cfd’s zijn beleggingsinstrumenten waarmee de belegger kan inspelen op een stijging of een daling van de waarde van een onderliggend goed. Het onderliggende goed kan van alles zijn: vreemde valuta, aandelen, grondstoffen etc.

Dit financiële product heet contract for difference omdat er sprake is van een contract tussen de verkoper en de koper waarin afgesproken is dat de verkoper het verschil tussen de waarde van het onderliggende goed bij aankoop en verkoop betaalt. De verkopende partij is in dit geval de “broker”.

Als het verschil in waarde negatief is, betaalt de koper het verschil (in dit geval zou jij dat kunnen zijn). Je maakt dan dus verlies.

Aanmelden bij Markets

In dit artikel ga ik je de volgende dingen uitleggen/vertellen. Je kan op een onderdeel klikken op naar dat gedeelte op de pagina te springen.Hoe het werkt en wat de risico's zijn

Beleggen brengt altijd een zeker risico met zich mee. De ene belegging is risicovoller dan de andere. Cfd’s zijn hefboomproducten. Dit houdt in dat de verandering van de waarde van het onderliggende goed versterkt wordt. Door deze hefboomwerking kan je met weinig kapitaal inspelen op een onderliggende goed met een veel hogere waarde.

Je neemt bijvoorbeeld een CFD long (dit houdt in dat je speculeert op een stijging) op een kilo zilver. De huidige waarde van het zilver is bijvoorbeeld €400. Als je normaal gesproken op de beurs een kilo zilver zou willen aanschaffen zou je dit €400 kosten. Met Cfd trading hoef je alleen een bepaalde gedeelte op je rekening te hebben (marge). In dit geval bijvoorbeeld 10%. Op een bedrag van €400 is dat €40.

Stel dat de prijs van zilver stijgt naar €440 per kilo. Jij ontvangt dan het verschil tussen verkoopkoers en de aankoopkoers. In dit geval is dat €440 - €400 = €40 winst. Hoeveel rendement maak je dan op je Cfd? Je maakt 100% rendement. Dat is wel heel veel hoor ik je denken. Dat is inderdaad een gigantisch rendement, maar het klopt echt. Je investering was namelijk €40.

Wat is nu de hefboom? De normale belegger die op de beurs een kilo zilver gekocht had, maakt een rendement van 10%. Namelijk €40 euro winst op een investering van €400 (om het zilver aan te schaffen). De hefboom is dus 10 (100%/10% = 10).

Dit is uiteraard een erg rooskleurig voorbeeld met een hoog rendement. Bedenk je wel dat de hefboom ook de andere kant op kan werken. Als de koers daalt, dan is jouw verlies in dit geval met de hefboomwerking ook een stuk meer.

Beleggen met een hefboom is dus risicovol(ler)! Als je hier echt mee wil beginnen raad ik je aan je nog beter in te lezen over het onderwerp. Dit artikel dient slechts als introductie en geeft een versimpelde weergave van het onderwerp.

Waar je makkelijk kan beginnen met Cfd handel

Er zijn tegenwoordig steeds meer brokers die Cfd handel ondersteunen. Wat ons betreft kun je het best beginnen bij Markets. Deze CFD service is betrouwbaar en erg bekend. Markets biedt enorm veel mogelijkheden en het bedrijf is geautoriseerd en wordt gereguleerd door de "Financial Conduct Authority".

Als je nu een account aanmaakt bij Markets kan je profiteren van een eenmalige aanmeldbonus van €25. Let op: je kapitaal kan gevaar lopen.

Aanmelden bij Markets

 

Liever gegarandeerd geld verdienen?

Zoals gezegd, brengt het handelen in Cfd's risico met zich mee. Je kan heel veel rendement maken, maar je kan ook aanzienlijke verliezen lijden. Wil jij daarom liever zeker zijn dat je geld kan verdienen? Lees dan het artikel over hoe je geld kan verdienen door. Klik hier om naar dat artikel te gaan.

Weet wat je doet als je begint met Cfd trading

Als je serieus wil beginnen met Cfd handel is het erg belangrijk dat je eerst een tijd informatie gaat verzamelen en eventueel in proefmodus gaat beleggen (met fictieve bedragen). Ik raad je niet aan om eens op een zondagmiddag hiermee te beginnen als je niks te doen hebt!