Steeds meer mensen willen investeren en handelen in crypto's of gebruiken crypto’s maar hoe begin je daar aan? Je kunt je inlezen natuurlijk, dat zal nooit verkeerd zijn, maar er zijn tal van apps die je kunnen helpen om beter te handelen in crypto’s of de digitale munten te gebruiken in het dagelijkse leven. Wij zetten er vier voor je op een rijtje. 

Vier handige apps voor je crypto's en cryptohandel

Beurzen en handelsapps: Bitvavo

De belangrijkste crypto-apps zijn handelsapps. Bitvavo is een bekende cryptobroker die bekendstaat als betrouwbaar en al sinds enkele jaren een beurs aanbiedt waarop je crypto’s kunt traden. Zo’n beurs noemen we ook wel een exchange, omdat het geen echte beurs is zoals de AEX in Amsterdam of de beurs op Wall Street in New York. Bitvavo biedt lage handelskosten en is zeer snel. Het is sinds kort mogelijk om via hun eigen app te handelen in crypto's. De app is natuurlijk zowel beschikbaar voor iOS als Android. Inloggen bij Bitvavo is een fluitje van een cent via de handige app. Je moet wel eerst een account aanmaken via je desktop, maar zodra je dat hebt gedaan kun je je login bevestigen op een ander apparaat aan de hand van een pincode. Dit heet ook wel tweestapsverficatie. Op die manier is je handel een stuk beter beveiligd dan wanneer je gewoon de app zou openen en via een gebruikersnaam en wachtwoord in zou loggen.

Coin Stats en andere tracker apps

Natuurlijk zijn er brokers en apps met cryptobeurzen, maar er zijn ook apps om de koersen van crypto’s te volgen voor je portfolio. Dit noemen we ook wel een cryptocurrency portfolio tracker app. Met zo’n app zie je in een oogopslag welke koersen jouw favoriete crypto's hebben en soms bevat de app ook een calculator. Een andere cryptotracker is bijvoorbeeld Delta maar ook met Koinly kun je de munten tracken en koersen bijhouden.

Cryptowallets om te betalen

Je kunt bij veel beurzen een app krijgen waarmee je kunt betalen met crypto’s. Een soort Apple of Google Pay voor je cryptomunten dus. Ook Bitvavo biedt zo’n wallet aan. De wallets worden echter steeds vaker vervangen door fysieke kaarten, een soort creditcards. Hiermee kun je afrekenen in de winkel. Het is dan echter maar de vraag of je echt met crypto’s betaalt of met gewoon geld. Bij verschillende bedrijven, zoals de bezorgdienst Thuisbezorgd kun je echter online alleen betalen met je wallet, net zoals je kunt afrekenen met iDeal. Dit laat zien dat apps voor crypto’s meer kunnen doen dan alleen koersen tonen en je portfolio bijhouden.

Games spelen en crypto’s verdienen

Je hoeft niet alleen apps te gebruiken om te beleggen, koersen te volgen of te betalen om bezig te zijn met crypto’s. Er zijn ook apps waarmee je cryptomunten kunt verdienen door een handeling te doen. Meestal zijn dat spellen in een app. Dit fenomeen noemen we ook wel Play-to-Earn. Vaak zien die games er een beetje uit als de hit Pokémon Go. Je moet in de echte wereld op zoek naar coins om te minen of verdienen. Een soort schatzoeken via een app dus, maar dan naar crypto’s.

Is online handelen iets voor jou?

Laat dan nu je gegevens achter en ontvang wekelijks nieuwe emails omtrent de nieuwste verdienmogelijkheden dat wij aanbieden hier op verdienjegek.nl

Aanmelden