Thuiswerk tips

Thuiswerk is erg gewild. De meeste thuiswerkers zijn erg tevreden met hun baan. Toch is er naast de positieve kanten, ook negatieve kanten aan thuiswerk. Hier vind je thuiswerk tips die je helpen zo efficient mogelijk te werken, waardoor thuiswerken leuk blijft.

"Maak thuiswerk makkelijker met deze goede tips"

Tips voor simpeler thuiswerk

Richt een werkplek in

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk dit is. Mensen met een normale baan maken zich klaar en vertrekken naar hun werk. Daar hebben ze een eigen werkplek. Als thuiswerker is het van belang dat dit zo goed mogelijk nagebootst wordt. Deze werkplek moet ook echt geassocieerd worden met werken.

Als je overal in huis aan de slag gaat, wordt het niet alleen een rommel, maar zal het werktempo ook minder zijn. Uiteindelijk gaat dat ten koste van de verdiensten en dat is niet de bedoeling.

Doe alsof je naar werk gaat

Zoals bij de vorige tip al enigszins werd omschreven, is het belangrijk dat je echt het gevoel hebt dat je “naar het werk” gaat. Natuurlijk is het duidelijk dat je binnenshuis blijft. Toch is het belangrijk gewoon kleren aan te trekken zoals je dat ook zou doen als je in loondienst zou zijn bij een bedrijf.

Het is absoluut niet aan te raden in je joggingpak rustig aan te beginnen. Onbewust ben je dan toch niet volledig geconcentreerd bezig waardoor er minder gewerkt wordt.

Maak een werkschema

Werkschema’s zijn ideaal voor thuiswerk. Planning en overzicht zijn belangrijke punten. Roep daarom een werkschema in het leven. Ga na hoeveel uur je per dag wil werken en of je dat in één keer achter elkaar wil doen of met strategisch ingepaste pauzes. Zet dit schema op papier en hang het op een plek waar je vaak langskomt. Op deze manier breng je structuur in het werk.

Pauzes zijn belangrijk

Uiteraard mag je zelf beslissen hoe het werkschema er uit komt te zien. Wij willen alleen benadrukken dat pauzes tussen het werk door essentieel zijn. Ga bijvoorbeeld een kwartiertje relaxen met een muziekje op, of loop buiten een rondje om een frisse neus te halen. Door goede planning van pauzes maak je de werkzaamheden minder saai en daardoor houd je het langer vol.

Tijdens werk geen sociale contacten

Thuiswerk is wezenlijk anders dan een normale baan. In de eigen huiselijke sfeer is het soms lastig sociale contacten te mijden tijdens het werken. Tegenwoordig met moderne smartphones en sociale media is het lastig niet afgeleid te raken.

Doe je best hier niet aan toe te geven. Leg je telefoon in een andere kamer of in een ander gedeelte van het huis zodat je de notificaties van eventuele berichten niet kunt horen. In de ingedeelde pauzes in het werkschema kan er kort gekeken worden op de telefoon, sociale media of kan de e-mail gecheckt worden.

Klaar om thuis te werken?

Het is altijd erg handig om tips en trucs tot je te nemen voordat je gaat beginnen met het echte werk. Op de thuiswerk pagina kan je kiezen uit verschillende thuiswerk manieren zodat je direct aan de slag kunt.

Tips toepassen op thuiswerk?

Na het lezen van deze thuiswerk tips zal je merken dat je een stuk beter aan je nieuwe thuiswerkbaan begint. Goede voorbereiding in combinatie met motivatie en doorzettingsvermogen zullen er voor zorgen dat jij succesvol thuis kunt werken.