Nu BTC al weer bijna verdubbelt is ten opzichte van 2 jaar geleden breng ik jullie Coinbase onder de aandacht. Coinbase is een eenvoudige Exchange waar je zelfs gratis Cypto kunt verdienen door deel te nemen aan quizzen en eenvoudige vragen te beantwoorden. Zo kun je direct al 200 euro gratis aan Cryptovaluta verdienen door meestal slechts 3 multiple choise vragen te beantwoorden. Na registratie ontvang je ook €9 aan Bitcoin!

Ontvang gratis Crypto geld met Coinbase

Coinbase Review

In dit artikel gaan wij dieper in op een van de grootste crypto exchanges van het moment: Coinbase. Na Binance is deze gecentraliseerde crypto exchange de grootste ter wereld, kijkend naar bijvoorbeeld handelsvolume. Indien je wilt investeren of wilt handelen in cryptomunten, ben je bij Coinbase op de juiste plek. Echter is de concurrentie tegenwoordig groot en heeft ieder platform haar voor- en nadelen. Coinbase heeft over het algemeen vrij hoge transactiekosten en een matige helpdesk. Echter heeft het wel veel ervaring en zijn er veel verschillende munten beschikbaar. In deze review bespreken we onder andere de activiteiten die Coinbase aanbiedt, het registratie- en inlogproces, en de voor- en nadelen. Onder de activiteiten beschouwen we investeren, handelen (traden), en staken in/van cryptovaluta. Deze zullen dan ook stuk voor stuk besproken worden.

Info

  Waardering Verdiensten Risico Beginnen?
 Registratie Bonus      €9,16 Laag Registeren
 Conbaise Earn      €200 Laag Registeren
 Staking      5% Laag Registeren
 
 Vriend uitnodigen      €9,16 Laag Registeren
 

 

Hoe werkt Coinbase?

Een gecentraliseerde exchange betekent dat Coinbase als derde partij fungeert voor het uitvoeren van transacties. Je kunt Coinbase dus zien als de tussenpersoon tijdens transacties die worden uitgevoerd door de gebruikers. Bij Coinbase kun je, zodra je een account hebt gecreëerd, cryptomunten aan- en verkopen. Je kunt cryptomunten kopen of verkopen met een lange termijnvisie (investeren) of meer op korte termijn (handelen of traden). Deze vormen zullen we hieronder los van elkaar bespreken. Daarnaast zullen we ook de focus leggen op andere activiteiten die Coinbase aanbiedt, zoals cryptomunten staken.

Ontvang direct tot 200 euro gratis bij Coinbase

 

Aan- en verkoop van cryptomunten

Indien je investeert in bepaalde coins betekent dit meestal dat je ze voor een langere termijn aanhoudt. Deze coins kun je op Coinbase bewaren, maar ook in een externe wallet (online of offline). Je zou ze ook kunnen versturen naar een ander platform waarop je een account hebt (zoals Binance bijvoorbeeld). Wanneer je investeert in cryptovaluta heb je het geloof dat deze coin in de toekomst meer waard zal zijn.

Handelen (traden)

Hiernaast kun je ook handelen in Crypto (traden), wat meer gericht is op de korte termijn. Bij traden speculeer je op een koersstijging (long positie) of een koersdaling (short positie). Indien je short gaat verlies je dus geld wanneer de koersstijging in werkelijkheid stijgt. Traden met crypto is erg populair, wat vooral komt doordat de koersen van cryptomunten erg volatiel zijn.

Staking

Een derde activiteit is het staken van de cryptovaluta die jij in bezit hebt. Dit kun je via Coinbase doen indien je jouw cryptomunten hierop bewaard. Staking kun je vergelijken met rente die je van de bank krijgt. Je zult dus een vast percentage ontvangen over de hoeveelheid crypto die jij bezit.

Overige activiteiten: verdien crypto of leen geld met Bitcoin als onderpand

Je kunt bij Coinbase ook een kleine hoeveelheid cryptovaluta verdienen door middel van te leren. Hiervoor zal je allerlei korte, leerzame video’s moeten kijken en aan de hand daarvan quizjes moeten maken

Daarnaast kun je via Coinbase geld lenen, maar dan moet je wel je Bitcoin als onderpand gebruiken. Stel je kunt het geleende geld niet terugbetalen, dan kunnen zij jouw Bitcoin in beslag nemen. Maar waarom zou je uberhaupt geld lenen? Ze willen jullie een mogelijkheid bieden zodat je niet je Bitcoin hoeft te verkopen op het moment dat je onvoorziene kosten hebt. Je betaalt overigens wel een APR, ofwel rente, van 8% per jaar. Wij raden je het dan ook niet aan om, mocht je geld nodig hebben, dit te lenen via Coinbase.

Kun je makkelijk beginnen?

Coinbase heeft een vrij overzichtelijke website, zeker ten opzichte van andere grote exchanges zoals Binance. Uiteraard moet je eerst een account aanmaken en je ideniteit verifieren (KYC proces). Beide processen zullen hieronder stap voor stap worden uitgelegd. Daarna kan je vrij gemakkelijk aan de slag met Coinbase. Dit komt mede doordat je ‘gewoon’ met IDeal of SEPA geld over kan boeken vanaf je bankrekening naar je Coinbase account. Vervolgens kan je in het menu aan de linkerzijde van het scherm makkelijk navigeren naar hetgeen jij wilt doen. Door deze relatief eenvoudige website zien wij Coinbase als een prima platform voor beginners.

Het registratieproces

Hieronder beschrijven we het registratieproces stap voor stap:

 1. Surf naar www.coinbase.com of maak gebruik van de Coinbase app.
 2. Klik vervolgens op ‘get started’.
 3. Vul de invulvelden in: volledige naam, e-mailadres, wachtwoord, en je staat.
 4. Lees en accepteer de gebruiksvoorwaarden en het privacy beleid.
 5. Klik op create account en je zult een verificatie mail krijgen.
 6. Klik op de link in de betreffende email om je account te verifieren.
 7. Wanneer je weer inlogt hierna zullen ze je vragen om je telefoonnummer te koppelen.
 8. Doe dit door je telefoonnummer op te geven en de verificatiecode die je hierop krijgt in te voeren.
 9. Voeg vervolgens je persoonlijke gegevens in. Deze zal je nodig hebben bij het verifieren van je identiteit, dus zorg dat het klopt.
 10. Klik op continue en alles is geregeld. Hieronder beschrijven we het proces omtrent je identiteitsverificatie.

 

KYC proces (verificatie)

 1. Surf op Coinbase naar de ‘document verification’ pagina.
 2. Hier kies je vervolgens het type document dat je wilt aanleveren (ID of rijbewijs).
 3. Volg vervolgens de stappen die Coinbase aangeeft.
 4. Wacht tot je een bevestiging van Coinbase ontvangt en je bent klaar om te beginnen!

 

Voor- en nadelen van Coinbase

Pluspunten:

 • Overzichtelijk en gebruiksvriendelijk platform (goed voor beginners)
 • Jouw cryptovaluta zijn verzekerd tegen hacken
 • Prima aanbod aan verschillende cryptomunten
 • Betaling met IDeal of SEPA mogelijk, daarnaast ook andere opties

 

Minpunten:

 • Erg hoge fees en transactiekosten
 • Niet mogelijk om in futures te handelen

 

Ontvang direct tot 200 euro gratis bij Coinbase

 

Conclusie

Coinbase is na Binance de grootste crypto exchange wereldwijd. Ondanks dat het niet zoveel verschillende cryptomunten als Binance aabiedt, is het wel veel aantrekkelijker voor beginners. Houdt wel rekening met de hogere transactiekosten die je maakt op Coinbase. Via Coinbase kan je investeren en handelen (traden) in cryptovaluta. Daarnaast is het ook mogelijk om staking over jouw assets te ontvangen. Opvallende extra activiteiten zijn het verdienen van crypto’s door te leren (bekijken van video’s en quizzen maken) en de mogelijkheid om geld te lenen met Bitcoin als onderpand. Al met al een goed platform en vooral interessant voor beginners die voor het eerst geld willen investeren.

Is online handelen iets voor jou?

Laat dan nu je gegevens achter en ontvang wekelijks nieuwe emails omtrent de nieuwste verdienmogelijkheden dat wij aanbieden hier op verdienjegek.nl

Aanmelden