Oude laptop inleveren

Tweedehands spullen worden in Nederland veel verkocht. Als het op laptops aankomt is men altijd wat huiverig omdat het lastig is een koper voor een oude laptop te vinden. Dat probleem is opgelost, je kan je oude laptop inleveren bij een bedrijf en tot wel €750 krijgen.

Zorg ervoor dat al je data verwijderd is

Een oude laptop inleveren of verkopen?

Als je van je oude laptop af wil heb je in principe twee opties: verkopen of inleveren. Feitelijk komt het inleveren en het verkopen van je oude laptop op hetzelfde neer. Je krijgt immers in beide situaties geld.

Toch zit er een groot verschil tussen inleveren en verkopen. Als jij je laptop zelf gaat verkopen zijn sites als marktplaats.nl of speurders.nl onvermijdelijk. Je zult actief moeten zijn en je best moeten doen om een koper te vinden.

Als jij ervoor kiest om je oude laptop in te leveren, heb je totaal geen omkijken naar het verkoopproces en hoef je alleen een formulier in te vullen en je laptop op te sturen. That’s it.

Uiteindelijk zul je niet weten of je meer geld had gekregen als je wel zelf je laptop had verkocht, maar aan de andere kant had je jouw laptop misschien wel nooit kunnen slijten en had je helemaal geen geld ontvangen. Ik zou daarom altijd kiezen voor het inleveren van je oude laptop, puur omdat het erg makkelijk is en veel minder tijd kost.

Waar je jouw laptop kan inleveren

Jammer genoeg heb je niet heel erg veel keus als het om bedrijven gaat waar je een laptop kan inleveren. Als ik een bedrijf mag aanraden, zou ik Coolblue aanraden.

Coolblue is een zeer grote webshop keten met zo’n 157 afzonderlijke webshops in allerlei branches. Coolblue is onder andere actief in de laptop en computermarkt en ze beschikken over veel kennis als het om laptops gaat. Coolblue is een betrouwbaar bedrijf waar je met een gerust hart je laptop in kan leveren. Ga nu naar de inleverpagina van Coolblue.

Een ander bedrijf waar je een laptop in zou kunnen leveren is RecycleMichael.
Klik hier om naar hun website te gaan.

Verwijder al je data!

Voordat je een laptop inlevert is het zeer belangrijk dat je ervoor zorgt dat al je persoonlijke gegevens en bestanden van het apparaat verwijderd zijn. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat al je gegevens op het apparaat blijven staan en dat je jouw laptop zonder na te denken inlevert.

Je kan je bestanden zelf verwijderen door bijvoorbeeld de harde schijf helemaal leeg te maken, maar je kan ook gebruik maken van de data verwijderingdienst van bijvoorbeeld RecycleMichael. Als je een laptop bij RecycleMichael inlevert, kan je voor €0,99 alle data van je laptop laten verwijderen.

Als ik jou was zou ik eerst zelf de laptop zo goed mogelijk leeg proberen te maken en vervolgens het bedrijf waar je het apparaat inlevert ook nog eens data laten verwijderen (als ze die dienst aanbieden). Zo heb je een dubbele check en weet je zeker dat er niks persoonlijks op het apparaat blijft staan!

Heb je ook nog een oud mobieltje?

Als je een oude laptop hebt, heb je vast ook nog wel een oud mobieltje. Als je dan toch bezig bent met het inleveren van oude apparaten, kan je ook meteen je oude mobiel inleveren voor geld. Het is zeker de moeite waard, je kan namelijk tot wel €300 voor je oude gsm krijgen!

Wil je nog meer geld verdienen?

Verdienjegek.nl biedt het grootste overzicht van methodes om geld te verdienen aan in Nederland. Je vindt hier meer dan 51 gratis methodes om elke maand wat bij te verdienen. Ik raad je aan een kijkje te nemen op de pagina met 41 methodes om bij te verdienen en de pagina over thuiswerk om snel van start te gaan! Lees daarnaast ook de andere artikelen op ons blog.

Ga jij je laptop inleveren?

Ik hoop dat ik je genoeg heb kunnen vertellen over het inleveren van je oude laptop. Als je nog een vraag heb, of nog meer wil weten, kan je ons gerust een mailtje sturen.