Geld verdienen op Koningsdag

Van alle manieren om geld te verdienen is geld verdienen op Koningsdag één van de leukste. Iedereen is in opperbeste stemming en er zijn veel mensen op straat te vinden. Koningsdag is een kans om goed geld te verdienen. Lees hoe jij flink kan cashen.

Hoe je Koningsdag met een volle portemonnee afsluit

Sla een slaatje uit Koningsdag

Op Koningsdag geef je over het algemeen geld uit. Zeg nou zelf, zo’n gezellige dag vraagt natuurlijk om een lekker hapje en drankje buitenshuis. Misschien doe je ook wel mee aan de nodige activiteiten of maak je een ritje op de kermis. Toch is er ook een andere kant aan Koningsdag: in plaats van veel uit te geven kun je zelf ook geld verdienen. Bijvoorbeeld door leuke spellen te organiseren, iets creatiefs te doen, of door op straat iets te verkopen. Tegenwoordig zijn er veel nieuwe methoden om lekker geld te verdienen.

Omdat het artikel nogal lang geworden is, presenteren we eerst een inhoudsopgave zodat je makkelijk door het artikel kan navigeren. Klik op het onderwerp om direct naar dat gedeelte in de tekst te springen.


 

Wat kan je allemaal organiseren?

Het leuke aan Koningsdag is dat eigenlijk iedereen iets kan organiseren. Jong en oud, iedereen heeft wel een idee om de mensen te vermaken en daar een slaatje uit te slaan. Je hebt vast wel eens op Koningsdag rondgelopen en je verbaast over de creativiteit van de mensen. Op elke straathoek wordt wel iets georganiseerd. Hier vind je een overzicht van de meest voorkomende manieren én een aantal originele nieuwe manieren die best weleens wat op kunnen leveren.

Algemene tip: twee dingen waar je altijd op moet letten

Voordat we beginnen met de daadwerkelijke methodes waarmee jij kan bijverdienen, wil ik een algemene belangrijke tip geven. Als je geld wil verdienen met Koningsdag zijn er eigenlijk twee zaken waar je op moet letten. Ten eerste is het belangrijk om iets te kiezen waar vraag naar is. Jouw initiatief kan dan nog wel zó leuk zijn, maar als het niet verkoopbaar is, is het verspilde moeite. Ten tweede moet je een plek uitkiezen waar veel mensen op afkomen. Deze twee punten zijn erg belangrijk om klanten te trekken en een succes van jouw "project" te maken.

Oudhollandse spellen vindt iedereen leuk

Je kent ze wel, van die leuke spellen die al heel lang bestaan maar toch nog populair zijn: de Oudhollandse spelletjes. Het organiseren van dergelijke spelletjes op Koningsdag is vaak een regelrecht succes. De meeste mensen vinden die spellen op zichzelf al heel leuk om te doen maar het kan nog leuker door het toevoegen van een wedstrijdelement.

Een voorbeeld is het organiseren van het spel koekhappen en degene die het "beste" kan koekhappen een klein prijsje te geven. Het uitzicht op een kleine prijs zorgt voor nog meer fanatisme bij de spelers en daardoor voor meer deelname aan het spel. Uiteraard is dat het doel van de organisator: hoe meer deelnemers, hoe meer inkomsten. Zorg er altijd voor dat de prijs ver onder het bedrag ligt dat je verwacht als inkomsten te hebben. Als je niet goed over de hoogte van de prijs nadenkt, zul je aan het eind van de dag constateren dat je verlies gemaakt hebt. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Goede voorbeelden van oudhollandse spellen die sowieso aanslaan zijn:

Eieren gooien: één iemand gaat met zijn hoofd door een gat in een versierd bord staan, anderen mogen tegen betaling met een ei op hem gooien.
Sjoelen: hét Oudhollandse spel dat leuk is voor jong en oud. Je kan qua thema variëren.
Broekhangen: maak een stellage en hang spijkerbroeken op. Wie het langst kan blijven hangen wint de eer en/of een leuke prijs.
Spijkerpoepen: wie kent het niet? Het spel met een fles, een spijker en een touwtje staat garant voor joligheid!

Als alternatief voor de Oudhollandse spellen kun je ook moderne spellen organiseren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een potje schaken? Misschien heb je wel een spelcomputer in huis. Zet hem buiten neer met een tv en organiseer een toernooitje! Een spel dat in mijn ervaring altijd aanslaat, is FIFA. Iedereen houdt wel van een potje FIFA, helemaal als er geld mee te winnen is. Het is voor veel jongeren een droom om geld te verdienen met gamen, speel daar op in zou ik zeggen.

Als laatste is het een idee om een loterij te organiseren. Verkoop lootjes en laat mensen deelnemen voor een aantal kleine prijzen of één grote. Lootjes waarvan de opbrengst deels naar een goed doel gaat zijn aantrekkelijker voor mensen: ze steunen een goed doel én kunnen zelf iets winnen.

Uiteraard is het ook los van Koningsdag mogelijk om geld te verdienen met spelletjes.

Geld verdienen met je kwaliteiten: laat zien wat je kan!

Een andere manier om geld te verdienen op Koningsdag is entertainment verzorgen of iets creatiefs doen. Er zijn werkelijk waar talloze manieren om d.m.v. creatieve activiteiten geld te verdienen op Koningsdag. Wij geven een overzicht van de meest gebruikte manieren.

Muziek maken slaat vaak goed aan

Als je goed bent in het spelen van een muziekinstrument kan je in een drukke winkelstraat gaan zitten en de sterren van de hemel spelen. Een belangrijke tip: natuurlijk leg je een hoed of iets dergelijks neer waar mensen geld in kunnen doen. Leg van te voren al wat kleingeld in de hoed/pet. Mensen zullen dan eerder geneigd zijn zelf ook een duit in het zakje te doen omdat gedacht wordt dat anderen dat schijnbaar ook al hebben gedaan. Ze kunnen dan natuurlijk niet achterblijven!

Ben je ergens heel goed in? Geef een workshop!

Uiteraard is muziek niet de enige creatieve manier om geld te verdienen. Je kunt bijvoorbeeld een workshop organiseren in iets waar je goed in bent. Als je er ook nog een oranje thema aan toevoegt, zullen mensen graag met je meedoen. Misschien kun jij wel de lekkerste cupcakes van het land maken, of kun je mensen laten zien hoe ze de mooiste graffitischilderijen maken.

Feitelijk maakt het niet zo heel veel uit wat je doet. De sleutel tot succes is dat je zelfverzekerd bent en plezier uitstraalt. Probeer op een plezierige manier jouw kunde/kennis over te brengen, dan zal het geld vanzelf volgen.

Houd jij van lesgeven? Lees dan eens meer over geld verdienen met online lesgeven.

Toneelstukjes/theatervoorstellingen

Een andere creatieve manier van geld verdienen die je vaak ziet op Koningsdag is theater. Ga verkleed de straat op of zet een tent neer waar je een leuke voorstelling geeft. Persoonlijk denk ik dat het geven van een theatervoorstelling niet de beste manier is om geld te verdienen op Koningsdag. Het valt mij vaak op dat als levend standbeeld met mensen op de foto gaan, of als standbeeld blijven staan totdat er geld in je hoed gedaan wordt, veel meer geld oplevert. In mijn optiek past dit beter bij de sfeer van Koningsdag.

Wat je ook gaat doen op Koningsdag, zorg dat mensen op de hoogte zijn van wat je organiseert. Als je iets ontzettend leuks wil doen maar niemand weet er van, is het alsnog lastig om iets te verdienen. Of je nu mensen gaat schminken, een manicure gaat geven, gaat dansen of een leuk spel organiseert, laat je activiteit opvallen!

Verdien geld met het verkopen van spullen

Kleedjesmarkt en Koningsdag, ze horen bij elkaar als de koning en de koningin. Op 27 april gaan veel kinderen de straat op om oude spullen te verkopen. Een betaalde plek in het midden van het centrum is vaak ideaal, maar kan soms meer kosten dan het opbrengt. Hier lees je wat je verder kunt doen als je dingen wilt verkopen op Koningsdag.

Haal je oude spullen van zolder

Zoals gezegd is een kleedjesmarkt een ideale manier om je oude spullen kwijt te raken en er zelf nog geld aan te verdienen. In plaats van met een kleedje de hele dag in de drukte te zitten kun je ook voor je huis of vanuit je tuin spullen verkopen. Dit gaat natuurlijk wel het beste als je aan een drukke straat woont.

Verkoop zelfgemaakte dingen

Heb jij een talent en wil je er geld aan verdienen? Als je goed bent in het maken van iets, kun je dit tijdens Koningsdag verkopen. Slaat het aan, dan is het zelfs een idee om er het gehele jaar door een handeltje van te maken. Misschien ben je wel ontzettend goed in het maken van schilderijen of andere decoraties. Wat je bijvoorbeeld ook zou kunnen doen is korte gedichtjes schrijven voor mensen op basis van een thema dat zij aandragen. Kettingen, bloemstukjes, armbandjes maken en verkopen kan natuurlijk ook. Het is maar net waar je goed in bent. Lees meer over het verkopen van zelfgemaakte spullen.

Eten en drinken doen het altijd goed

Aan het einde van april kan het soms best warm zijn. Niets is dan fijner dan een lekkere verfrissing. De inwendige mens wil natuurlijk ook wat. Hier kun je slim op inspelen door eten of drinken te verkopen. Zet op een goede plek (in een park waar veel mensen uitrusten, of in een drukke winkelstraat) een kraampje neer en verkoop je waren. Je kan natuurlijk zelf iets lekkers maken, maar een veel geziene manier om geld te verdienen is om eten en drinken in te kopen en met winst te verkopen. Vooral een gekoeld biertje doet het goed op Koningsdag.

Overige suggesties voor het verkopen van eten en drinken:

 

Zorg er altijd voor dat je goed omgaat met de producten die je verkoopt. Jaarlijks zijn er veel klachten op Koningsdag over eten dat niet koel bewaard is, of bedorven eten/drinken. Pas hiermee op, het kan je een heleboel klanten kosten. Los van het economische aspect/belang is het natuurlijk erg vervelend dat mensen door het eten of drinken van jouw producten ziek worden.

Originele/nieuwe manieren om geld te verdienen

De hierboven gegeven suggesties/ideeen kende je waarschijnlijk al. Het zijn de "klassieke" manieren om geld te verdienen op Koningsdag. Omdat wij graag verder kijken dan onze neus lang is, lees je hier nog een aantal originele ideeën die je misschien wel wat geld kunnen opleveren op Koningsdag.

 

Verhuur je woning

Een originele manier om geld te verdienen tijdens Koningsdag is om je appartement te verhuren. Misschien heb je wel een keer behoefte aan wat rust tijdens Koningsdag of ben je van plan het in een andere stad te vieren. Als je in één van de grote steden woont, of in de stad die dit jaar door de koning wordt bezocht, kun je je appartement verhuren. Mensen die ergens anders in Nederland wonen, of buitenlanders die Koningsdag wel eens willen meemaken, kunnen dan mooi ergens terecht. Je kiest zelf de prijs. Het is dan wel belangrijk om van tevoren afspraken te maken over hoe netjes het moet blijven, wat gebruikt mag worden, et cetera.

Stel je toilet beschikbaar aan voorbijgangers

Een minder vergaande manier om geld met je goedgelegen woning te verdienen is om mensen te laten betalen voor een toiletbezoek. Toiletten kunnen tijdens Koningsdag schaars zijn. Als jij hierop inspeelt door bijvoorbeeld 50 cent per bezoek te vragen, kun je goed geld verdienen.

Afsluiting: genoeg mogelijkheden om aankomende Koningsdag geld te verdienen

Dit artikel stond vol met mogelijkheden om een financieel succes te maken van de aankomende Koningsdag. Zeg nou zelf, het zou toch erg leuk zijn om Koningsdag een keer met meer geld af te sluiten dan het bedrag waarmee je de dag begon. Ik hoop dat je met deze tips aan de slag kunt en dat je op de volgende Koningsdag met een volle portemonnee de dag afsluit! Uiteraard zijn er nog veel meer manieren om geld te verdienen op een dag als Koningsdag. Wij houden alle nieuwe methodes in de gaten en zullen zo nodig dit artikel van updates voorzien, dat wil zeggen: er komen steeds meer methodes bij. Blijf dit artikel daarom goed in de gaten houden!

Naast geld verdienen met Koningsdag, is het natuurlijk mogelijk om het hele jaar door geld te verdienen. Op deze site vind je meer dan 61 methodes om geld te verdienen, zowel offline als online. Bekijk bijvoorbeeld eens de mogelijkheden om thuis te werken, of lees ons artikel over hoe jij geld kan verdienen. Naast artikelen over extra inkomsten genereren schrijven wij ook handige artikelen over het omgaan met geld of het besparen van geld. Kortom: genoeg leesvoer!

  • Pannenkoeken / poffertjes
  • Waterijsjes
  • Cupcakes
  • Bakjes fruit
  • Patat of andere gefrituurde snacks
  • Verse smoothies
  • Oranje limonade
  • Koffie en thee

Veel plezier op Koningsdag!

Hopelijk lukt het jou om een lucratief handeltje op te zetten aankomende Koningsdag. Lukt het niet, geniet dan! Volgend jaar weer een kans. Uiteraard kan je hier dan weer de beste methodes vinden! Mocht je nog een methode missen in dit artikel, neem dan gerust contact met ons op.