Zelf gratis een website maken

Een website maken is iet moeilijk en is voor iedereen weggelegd. Jij kan zelf gratis een website bouwen. Moet je zelf een website maken of kan je beter een website laten maken? Als je het zelf doet, welke hulpmiddelen kun je dan het best gebruiken?

"Een website maken kan jij ook"

In dit artikel komen de volgende onderwerpen aan bod:


Zelf een website maken of een website laten maken?

Zelf een website maken is natuurlijk de goedkoopste oplossing, je steekt er alleen eigen uren in en je hoeft geen mensen in te huren, maar kan iedereen zomaar zelf een website maken? In principe kan iedereen zelf een website maken, maar je zult hoe dan ook tegen problemen aanlopen, ook al zeggen veel andere websites dat het makkelijk is. Wij zijn graag eerlijk.

Betekent dit dat je het niet moet proberen? NEE! Je moet juist een website maken, als je een bedrijf inhuurt om een website te laten maken, kost het je al gauw 200-300 euro en dat is een behoorlijk bedrag. Hoe kan je dan wel simpel een website maken?

Gratis website maken zonder reclame

Zoals in de inleiding al gezegd is, hoef je helemaal geen technische kennis te hebben om een website te maken, er zijn namelijk een aantal goede bedrijven waar jij gratis een website kunt maken, zonder dat er irritante reclames vertoont worden op jouw pagina.

Wij bevelen Webklik.nl aan, deze site heeft een gebruiksvriendelijke interface en een makkelijke website bouwer (builder). Jij kan er direct gratis een website bouwen, maar je kan ook kiezen voor een pakket met meer opties, deze pakketten kosten slechts enkele euro’s per maand.

Software om een website te maken of templates gebruiken?

Als je toch echt zelf een website wilt bouwen, hoe pak je dit dan aan? Je kan er voor kiezen om hier “website maken software” voor te gebruiken, er zijn een aantal goede internationale websites die een Open Source CMS (content management syteem) aanbieden, hiermee kan jij gemakkelijk je website maken en onderhouden. Voorbeelden van zo’n systeem zijn Wordpress en Joomla.

Houd jij van uitdagingen? Je kan namelijk ook in de website codes duiken en echt je eigen website bouwen, je hebt dan natuurlijk een layout/ontwerp nodig, hier komen website templates goed van pas.

Website templates zijn gratis website ontwerpen die je op internet kunt downloaden, de templates zijn al omgezet naar werkende codes, je kan er dus direct in werken. Op een website als Templatemo.com kun je talloze gratis templates downloaden.

Meer artikelen lezen met informatie of meer weten over hoe je geld kan verdienen met een website? Kijk dan op de pagina met artikelen over geld verdienen met website.

Genoeg mogelijkheden

Zoals je gelezen hebt, zijn er genoeg mogelijkheden om een eigen website te maken, het ligt er maar net aan hoeveel tijd je er aan kwijt wil zijn en wat je wensen zijn