Geld verdienen met micropayments

Heb je een website en wil je daar meer inkomsten uit halen? Dan zijn micropayments een goede optie. Door middel van micropayments kan je bezoekers voor iets laten betalen, bijvoorbeeld een boek of informatie. Hier lees je hoe het werkt.

"Vraag makkelijk een vergoeding aan je bezoekers"

Wat zijn micropayments?

Micropayments zijn zoals de term al doet vermoeden hele kleine betalingen (micro=klein en payment=betaling).  Er zijn een aantal bedrijven in Nederland waar ik je straks meer over ga vertellen die webmasters in staat stellen om hun bezoekers snel, makkelijk en betrouwbaar kleine bedragen te laten betalen. Deze betalingen kunnen op een aantal manieren gedaan worden: per sms, telefoon of via bijvoorbeeld Ideal (internet bankieren).

Door de uitvinding/beschikbaarheid van micropayments kunnen webmasters een vergoeding vragen voor allerlei dingen. Denk aan het betaald downloaden van content, bijvoorbeeld een plaatje, een lijst of een excel sheet. Je kan het zo gek nog niet bedenken of je kan er een vergoeding voor vragen.

Wat ik je in dit artikel ga vertellen:Via welke bedrijven je kan beginnen met micropayments

Zoals ik eerder in dit artikel al zei, zijn er in Nederland een aantal bedrijven waar jij je kan aanmelden om te beginnen met micropayments.

De twee bekendste bedrijven zijn toch wel Mollie en Targetpay. Deze twee bedrijven zijn betrouwbaar en bieden veel mogelijkheden voor webmasters die willen beginnen met micropayments. Zo kun je bij beide bedrijven real-time statistieken bekijken, zodat je 24 uur per dag kan zien wat je omzet is en hoeveel verkopen je al gerealiseerd hebt.

Mijn persoonlijke voorkeur gaat toch uit naar Mollie, puur omdat ik de interface van Mollie overzichtelijker vind en beter vind werken. Maar ik raad je aan beide websites eens goed te bekijken voordat je een keus maakt. Je kan zelfs bij allebei een account aanmaken, dit is geheel kosteloos.

Wat de kosten zijn om gebruik te maken van micropayments

Je vraagt je misschien wel af wat de kosten zijn om gebruik te maken van het systeem om micropayments mogelijk te maken op je website. Daar kan ik je een heel simpel antwoord op geven. In principe krijgt in dit geval Mollie of Targetpay een bepaald bedrag per transactie. Hoeveel dat is verschilt per betaalmethode en per situatie. De tarieven kan je gemakkelijk op de websites van de bedrijven bekijken.

Waar je nog even goed over na moet denken

Voordat je overgaat tot het gebruik van micropayments op je website wil ik je nog even een tip geven. Denk goed na waar je bezoekers wel voor wilt laten betalen en waarvoor niet. Één van de meest irritante dingen op internet (vind ik) zijn websites die hun bezoekers overal voor willen laten betalen. Het is niet alleen irritant, het schrikt ook af.

Vandaar ook mijn tip: bedenk goed waar je wel een prijskaartje aan hangt en waar niet. Als jij een e-book schrijft met waardevolle informatie, is het niet gek dat je er geld voor vraagt. Maar als jij eigenlijk al weet dat je gebakken lucht verkoopt, bied het dan gewoon gratis aan. Zo onstaan er tenminste geen irritaties.

Andere geld verdien methodes

Wil jij liever aan de slag met andere geld verdien methodes? Bekijk dan even de top 10 geld verdienen op de homepagina van Verdienjegek.nl.

Geef dit artikel een cijfer: "Geld verdienen met micropayments" wordt gewaardeerd met een 6.7 op een schaal van 0 tot 10 gebaseerd op 12 stemmen

Aan de slag met micropayments?

Ben jij overtuigd en ga je beginnen met micropayments? Denk dan goed aan de tip die we je hebben meegegeven en evalueer goed welk bedrijf het beste bij je website past (Mollie of Targetpay), dan komt het helemaal goed. Heb je nog vragen? Stuur ons dan een e-mail.