Geld verdienen met e-book

Een e-book schrijven is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt als je geld wil verdienen. Geld verdienen met e-books kan wel degelijk en het kan zelfs heel erg veel geld opleveren. 

"Maak een e-book en verdien er geld aan"

E-book maken

E-books maken is tegenwoordig voor iedereen mogelijk. Heb je ergens veel verstand van of ben je een expert op een bepaald gebied? Deze kennis is geld waard! Zet deze kennis om in een makkelijk te begrijpen cursus en verkoop de cursus (e-book) op het internet.

    In dit artikel bespreken we (klik om naar het onderdeel te springen):

Een goed onderwerp verzinnen

Voordat je een e-book kan maken, heb je eerst een idee nodig. Het e-book maken is namelijk niet zo ingewikkeld, het bedenken van een goed concept is al een stuk lastiger. Waar ga jij een e-book over schrijven en waarom zouden mensen dit willen kopen? Het is nuttig hier eens goed over na te denken. Als die vraag niet makkelijk te beantwoorden is, is het waarschijnlijk geen geweldig onderwerp voor jouw e-book. Blijf het idee verfijnen tot je tevreden bent. Probeer iets te verzinnen waar mensen echt wat aan hebben. Maak bijvoorbeeld een e-book met oplossingen voor veelvoorkomende computerproblemen. Wees creatief!

De structuur van het e-book

Het is erg belangrijk dat je de structuur van het e-book om papier zet voordat je begint met schrijven. Hiermee bedoelen we de hoofdstukindeling. Zet alle hoofdstukken die je aan wilt snijden op een rijtje. Wanneer je alle hoofdstukken die je wilt behandelen opgeschreven hebt, loop je het rijtje nog eens langs en kijk je naar de volgorde, benaming etc. Vervolgens zijn de paragrafen van de hoofdstukken aan de beurt. Doe dit weer op dezelfde manier als met de hoofdstukken.

Het e-book schrijven

Als de structuur zorgvuldig is uitgewerkt is het tijd om te gaan schrijven. De inhoudsopgave is duidelijk en dat maakt het een stuk eenvoudiger. Het is niet verplicht om de hoofdstukken in volgorde te gaan schrijven. Wij willen je aanraden het hoofdstuk te gaan schrijven waar je op dat moment het meest zin in hebt. Op deze manier houd je het leuk en luchtig en zal je zien dat het e-book sneller af is. Schrijf lekker door, sta niet te lang stil bij zinnen die niet helemaal goed staan. Bij de volgende stap wordt alles nog een keer gecontroleerd.

Aanpassingen doorvoeren

Na het schrijven van het gehele e-book, is het natuurlijk belangrijk dat je het e-book zorgvuldig naloopt op bijvoorbeeld fouten, zinsbouw en woordgebruik. Herschrijf de zinnen die je niet lekker vindt lopen en herstel eventuele fouten. Boeken met fouten er in verkopen niet goed en dan kan je geen geld verdienen met je e-book.

Vormgeving

Een e-book zonder mooie afbeeldingen of kopjes verkoopt natuurlijk niet. Maak het boek aantrekkelijk voor lezers. Je kan dit zelf doen met behulp van Photoshop. Als je niet goed overweg kan met Photoshop zul je een grafisch ontwerper in moeten huren.

Hoe verdien je geld aan je e-book?

Geld verdienen met een e-book kan op verschillende manieren. Allereerst verdien je natuurlijk een bepaald bedrag per verkocht boek. Het bedrag bepaal jij zelf. Daarnaast kan je denken aan gerelateerde advertenties in het e-book. Benader bedrijven die interesse zouden kunnen hebben in een advertentie en spreek een goede prijs af.

E-book verkopen

De laatste stap is promotie maken voor je e-book en zorgen dat het goed verkoopt. Waarschijnlijk is dit het lastigste onderdeel van het proces. Er zijn een aantal mogelijkheden om je boek te promoten. Wat ons betreft is het belangrijk om een website te maken, in dit geval een salespagina. Op deze pagina ga je potentiële kopers overtuigen dat ze jouw boek moeten kopen. Denk daarnaast aan het gebruiken van sociale media als Twitter en Facebook voor promotie en daardoor extra inkomsten.

Tot slot is het aan te raden gebruik te maken van Paypro.nl. Deze website biedt jou de mogelijkheid om je e-book te promoten via Affiliate marketing. Lees hier meer over affiliate marketing. Website eigenaren zullen jouw boek als advertentie op hun website plaatsen waardoor de verkoopcijfers flink zullen verbeteren.

E-book maken niks voor jou?

Lijkt het maken van e-book jou helemaal niks? Misschien is artikelen schrijven voor geld dan wel wat voor jou, of het vertalen van artikelen. Kijk op de eigen website pagina voor meer manieren om geld te verdienen.

Geef dit artikel een cijfer: "Geld verdienen met e-book" wordt gewaardeerd met een 5.9 op een schaal van 0 tot 10 gebaseerd op 8 stemmen

Beginnen aan een e-book?

Ben jij na het lezen van dit artikel klaar om een e-book te gaan schrijven? Als je een goed idee hebt, deze stappen volgt en goed je best doet zal het zeker een succes worden! Geef niet te snel op, het zal niet allemaal simpel verlopen. Anders zou iedereen wel een succesvol e-book hebben.