Geld verdienen met vertalen

Geld verdienen met vertalen is tegenwoordig heel goed mogelijk. Op internet zijn talloze vertaalopdrachten te vinden die jij kan aannemen! Je moet alleen wel weten waar je moet zoeken. Daar helpen wij je bij. Lees het artikel door en begin met geld verdienen.

"Vertaalwerk is tegenwoordig voor iedereen weggelegd"

Vertaalwerk

Wil je aan de slag met vertaalwerk, bijvoorbeeld omdat je naast het Nederlands ook het Engels, Duits of wellicht het Frans machtig bent? Je kunt in dat geval mooi gebruik maken van die vaardigheid, om ervoor te zorgen dat anderen teksten in de gewenste taal ontvangen. Met name websites dienen vaak in verschillende talen te worden opgesteld. Je kunt geld verdienen met vertalen door je diensten online aan te bieden via een eigen website, of te reageren op de opdrachten die op internet te vinden zijn. Wij leggen jou de mogelijkheden uit.

Online aanbieders vertaal opdrachten

Wil je vertalen voor geld, dan is het verstandig om op zoek te gaan naar de websites waar je dit kunt doen. Je kunt ervoor kiezen om je aan te melden op de websites met aanbod, aangezien de opdrachtgevers daar op zoek gaan naar geschikte vertalers.

Een goede site waar je werk kunt verrichten als vertaler is thuiswerk.nl 
Thuiswerk beschikt over meer dan alleen vertaalwerk. Zo kun jij je opgeven voor producten testen, reviews schrijven, artikelen schrijven, thuiswerken als webdesigner en nog veel meer. Het is een betrouwbaar bedrijf en je kan hier goed beginnen.

De voordelen van Thuiswerk:

  • Volledig Nederlandstalige site
  • Betrouwbaar
  • Veel opdrachten beschikbaar
  • Zelf een prijs bepalen

Aanmelden bij Thuiswerken


Eigen vertaalbureau beginnen?

Naast het aanmelden bij sites waar je vertaalwerk kan aannnemen, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om je eigen website op te zetten en op die manier een online vertaalbureau te starten. Je kunt dan geld verdienen met vertalen, aan de hand van een eigen bedrijf, of als ZZP’er. Vervolgens kan je jouw diensten dan aanbieden op een website als sitedeals.nl.

Let op: Wanneer je als eigen bedrijf of ZZP’er aan de slag wenst te gaan dien je bij de Kamer van Koophandel een bedrijf te starten en eventueel een Btw-nummer aan te vragen bij de Belastingdienst.

Welke prijs hanteren?

Soms is het lastig een om het eens te worden over de prijs. Probeer de prijs op te geven in een aantal centen per woord, aangezien de opdrachtgever dan precies weet waar hij of zij aan toe is. De goedkoopste vertalers bieden hun diensten aan voor €0,02 - €0,05 per woord, de meer professionele vertalers vragen er gemakkelijk €0,25 per woord voor. Kies een tarief dat past bij jouw niveau van vertalen, zodat je samen een eerlijke prijs overeenkomt.

Tip:

Probeer er altijd voor te zorgen dat je hoge kwaliteit aflevert, ook wanneer dat je in het begin een hoop tijd zal kosten. Je kunt relatief veel geld verdienen met teksten vertalen, mits je dit goed onder de knie hebt.

Geef dit artikel een cijfer: "Geld verdienen met vertalen" wordt gewaardeerd met een 6.8 op een schaal van 0 tot 10 gebaseerd op 21 stemmen

Vertalen wat voor jou?

Zoals je ziet kan je een leuke bijverdienste overhouden aan het vertalen van teksten. Toch is dit niet voor iedereen weggelegd, aangezien je wel kennis moet hebben van talen. Vertalen niks voor jou? Geen paniek. Begin dan met geld verdienen met schrijven of documenten verkopen.