Geld verdienen met oud ijzer

Oud ijzer is geld waard, en flink wat ook. Je kan geld verdienen met oud ijzer door het te verkopen aan een opkoper. In dit artikel ga ik je vertellen hoe jij kan beginnen het verkopen van oud ijzer, aan wie je het makkelijk kan verkopen en wat het meest waard is.

"Cashen per kilo ijzer"

Oud ijzer verkopen: Is het wel de moeite waard?

Er zijn twee antwoorden op deze vraag; ja en nee. Het verkopen van oud ijzer is niet de moeite waard als je enkel je eigen oude ijzer gaat inleveren. Natuurlijk levert het een extra zakcentje op maar veel is het niet.

Geld verdienen met oud ijzer wordt pas echt mogelijk (en interessant) als je grote hoeveelheden gaat inleveren/verkopen. Hoe doe je dat? Je kan bijvoorbeeld met een busje oud ijzer gaan ophalen in je buurt. Je buren zijn dan van hun troep af en jij kan het oude ijzer inleveren en geld verdienen. Best slim toch?

Het mooie is dat je de oude materialen niet eens naar de opkoper hoeft te brengen. Je kan het gewoon per post opsturen! Daar later meer over.

Aan wie verkoop ik die oude spullen dan?

Als het om opkopers gaat, heb je ontzettend veel keus. In principe kan je ervoor kiezen om je oude ijzer te verkopen aan een lokaal bedrijf of je ijzer te verkopen doormiddel van het internet.  Als het gaat om lokale bedrijven raad ik je aan in Google te zoeken naar: “oud ijzer verkopen + woonplaats”. Er zijn teveel lokale bedrijven actief om die hier allemaal op een rij te zetten.

Naast de lokale bedrijven zijn er ook opkopers actief die het hele verkoopproces geautomatiseerd hebben. Je kan via de site aangeven in welke categorie het oude ijzer valt (bijvoorbeeld knipijzer) en hoeveel kilogram je hebt. De calculator op de site rekent ter plekke uit hoeveel geld je krijgt als je besluit het oude materiaal te verkopen.

Als je akkoord gaat met de prijs, stop je het oude ijzer in een doos, print je de pakbon uit die je van de opkoper krijgt en verstuur je het pakker per post. De opkoper controleert en analyseert vervolgens de inhoud van het pakket en als de inhoud goed bevonden wordt, krijg je snel het geld op je bankrekening gestort. Simpel toch?

Internet bedrijven die oud ijzer opkopen

Helaas is het bedrijf dat wij eerder in dit artikel vermelde, opgeheven. Op dit moment hebben wij nog geen goed vervangend bedrijf kunnen vinden waar je via het internet alles kan regelen met betrekking tot het inleveren van oud ijzer. Wij blijven druk op zoek naar een nieuw bedrijf. Weet jij toevallig een goed bedrijf? Neem dan even contact met ons op.

In de tussentijd raad ik je aan te google op oud ijzer verkopen + eventueel je woonplaats erachter. Woon je bijvoorbeeld in Utrecht, dan Google je dus: "oud ijzer verkopen utrecht".

Welke spullen het meest waardevol zijn

De prijzen van oud ijzer variëren dagelijks. Desalniettemin zijn bepaalde spullen veel meer waard dan andere spullen. Knipijzer is gemiddeld ongeveer €0,18 per kilo waard terwijl processors uit computers tot wel €115 per kilo waard zijn. Het is dus erg handig en lucratief om van te voren te kijken welke soorten oud ijzer het meest waard zijn en daar vervolgens actief naar opzoek te gaan!

Geef dit artikel een cijfer: "Geld verdienen met oud ijzer" wordt gewaardeerd met een 7.3 op een schaal van 0 tot 10 gebaseerd op 62 stemmen

Heb jij oud ijzer thuis?

Heb jij thuis oud ijzer liggen of hebben je vrienden/familie dat? Je weet nu wat je te doen staat. Verkopen dat spul! Heb je nog vragen? Neem dan even contact met ons op.