Geld verdienen met lesgeven

Je hoeft geen gecertificeerde leraar te zijn om geld te verdienen met lesgeven. Ik ga je in dit artikel namelijk vertellen hoe geld verdienen met lesgeven werkt en waarom iedereen dit gemakkelijk kan doen.

"Verdien geld met het geven van les"

Lesgeven en geld verdienen zonder diploma?

Juist. Het klinkt misschien gek, maar het kan toch echt en het is 100% legaal. Ik ga je in dit artikel niet vertellen hoe je geld kan verdienen door op een school les te geven of iets dergelijks.

Ik zal je uitleggen hoe je geld kan verdienen door online cursussen te geven. Iedereen kan hier mee beginnen.

De punten die besproken worden (klik op het onderwerp om erheen te gaan):Voordat je kan beginnen: ben jij een expert?

De titel van dit stukje klink heel ingewikkeld, maar het is in feite super simpel. Wat ik bedoel met een "ben jij een expert" is dat je voor jezelf moet bedenken waar jij veel vanaf weet of wat je heel erg goed kan. Een onderwerp/vakgebied waar jij als expert gezien wordt.

Dit kan echt van alles zijn. Ben jij erg goed met photoshop, maak je powerpoints als de beste of kan je heel goed drummen? Al dat soort dingen zijn geschikt voor een cursus.

Stap één is op zoek gaan naar een onderwerp voor je cursus. Je kan namelijk geen geld verdienen met lesgeven als je niet iets hebt waar je goed in bent. Je zou zelf ook geen les willen hebben van iemand die maar wat doet en niet weet waar hij/zij het over heeft.

Het cursusmateriaal maken

Als je een goed onderwerp voor je lessen gevonden hebt is het tijd om echt aan de slag te gaan. Je moet nu namelijk cursusmateriaal gaan maken. In principe heb je twee opties: een geschreven cursus of een video cursus. Persoonlijk vind ik een video cursus altijd een stuk duidelijker omdat je ook echt kan zien wat de "leraar" doet.

Wil je liever een geschreven cursus verkopen? Lees dan meer over geld verdienen met een e-book.

Hoe maak je zo'n cursus? Er zijn programma's op internet beschikbaar die het mogelijk maken om een filmpje te maken terwijl jij computert. Zo kan je makkelijk een cursus photoshop maken omdat het programma opneemt wat jij doet op de computer. Uiteraard kan je ook praten zodat de cursisten je kunnen volgen en verstaan. Er zijn verschillende programma's te downloaden. Je kan ze vinden door te googlen op: "screen recorder".

Als je een cursus drummen maakt kan je natuurlijk opnames maken met een normale digitale camera.

Tip: als je een Engelstalige cursus maakt, kan je in potentie veel meer geld verdienen. De markt voor Engelstalige lessen is namelijk stukken groter. Ben je goed in Engels? Maak dan als het even kan een Engelse cursus.

De cursus verkopen

Als je de cursus eenmaal af hebt, wordt het tijd om geld te verdienen. Je moet je cursus zien te verkopen. Hoe ga je dat doen? Je hebt twee opties.

Udemy

De eerste optie die je hebt is Udemy. Udemy is een internationale cursus site waar iedereen cursussen kan volgen en verkopen. Jij ook dus.

Zoals je net gelezen hebt gaf ik je de tip om je lessen in het Engels te geven. Op Udemy worden momenteel nog geen Nederlandse lessen toegestaan. Als je een Engelse cursus hebt gemaakt heb je een groot voordel omdat je het materiaal kan verkopen op Udemy. Udemy is een internationale site met veel bezoekers, de kans is een stuk groter dat je jouw cursus verkoopt.

Je krijgt zelf 70% van de opbrengst van de lessen, 30% is voor Udemy.

Payro

De tweede mogelijkheid om je lessen te verkopen is Paypro. Paypro is een Nederlandse site waar veel e-books en cursussen verkocht worden. Is je materiaal in het Nederlands? Dan is Paypro de beste keus.

Hoeveel geld kan je verdienen met lesgeven?

Geld verdienen met lesgeven kan erg veel geld opleveren. Hoeveel je kan verdienen is natuurlijk afhankelijk van de prijs van jouw cursus en van de populairiteit. Als je maar €1,00 per cursist vraagt ga je niet echt rijk worden.

Pas trouwens op dat je de cursus ook weer niet te duur maakt. De kans is dan groot dat mensen een andere cursus gaan volgen.

Op Udemy zijn er mensen die al duizenden euro's of zelfs tonnen hebben verdiend met lesgeven. Zelfs lessen over simpele onderwerpen worden veel verkocht.

Nog nooit lesgegeven? Geen probleem

Heb je nog nooit echt lesgegeven maar wil je wel graag geld verdienen met lesgeven? Geen enkel probleem. Voor de klas staan is echt heel wat anders dan online lesgeven. Je kan gewoon in je eigen omgeving video's opnemen waarin je rustig alles uitlegt.

De cursisten kunnen vervolgens ook rustig in hun eigen omgeving de lessen volgen. Het is een totaal andere vorm van lesgeven. Ik denk dat iedereen hier geschikt voor is!

Andere interessante artikelen

Als je nog meer geld wil verdienen raad ik je aan ook eens het artikel over thuis geld verdienen en gratis geld verdienen te lezen. Deze twee artikelen staan vol met tips en methodes.

Schrijf je ook in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste methodes! Aanmelden kan op elke pagina linksonderaan.

Geef dit artikel een cijfer: "Geld verdienen met lesgeven" wordt gewaardeerd met een 7.7 op een schaal van 0 tot 10 gebaseerd op 18 stemmen

Aan de slag met lesgeven

Wil jij beginnen met online lessen verkopen? Het is zeker de moeite waard. Denk er wel aan dat je lessen duidelijk moeten zijn. Als je eerste cursisten niet tevreden zijn met de lessen en een slechte review geven dan is de kans groot dat je niet echt veel gaat verkopen.