Geld verdienen met Instagram

Instagram is leuk om foto’s op te plaatsen, maar jij wil geld verdienen met Instagram en daarom ben je op deze pagina. Dat is precies goed, want ik zal jou tot in de puntjes uitleggen hoe je geld kan verdienen op Instagram.

"Gebruik Instagram niet alleen voor de lol"

Instagram gebruiken om geld te verdienen

Instagram is een sociale media site waar gebruikers foto’s kunnen publiceren en delen met andere gebruikers. Het is natuurlijk leuk om foto’s te maken en online te zetten, maar waarom zou je hier niet van profiteren? Jij kan geld verdienen met Instagram door jouw foto’s te gaan verkopen!

Wat ik je zal vertellen:Hoe kan je geld verdienen met Instagram?

Meteen maar de belangrijkste vraag, hoe kan je geld verdienen met Instagram? Heel simpel, gebruikers van Instagram zetten grote hoeveelheden foto’s op Instagram die ze zelf gemaakt hebben, puur voor de lol. Jammer genoeg realiseren de meeste gebruikers niet dat ze hier geld aan kunnen verdienen.

In de zakelijke wereld, zowel op het internet als offline, worden heel erg veel afbeeldingen gebruikt (bijvoorbeeld in reclames of op websites). Die afbeeldingen moeten ergens vandaan komen, toch? Elke keer een fotograaf inhuren is heel erg duur, daarom kiezen bedrijven vaak voor stock foto’s. Stock foto’s zijn foto’s gemaakt door fotografen die iedereen op stock foto sites rechtenvrij kan kopen zodat ze overal gebruikt kunnen worden na aanschaf.

Nu hoor ik je denken: maar ik ben geen fotograaf en heb ook geen stock foto site? KLOPT, maar je bent wel als een gek foto’s op Instagram aan het zetten die je zelf gemaakt hebt toch? Als dat zo is kan jij geld verdienen aan Instagram. Er zijn namelijk speciale stock foto sites voor Instagram afbeeldingen. Jij kan jouw foto’s gewoon te koop aanbieden en daar geld mee verdienen.

Wat is een goede site om geld te verdienen aan Instagram foto’s?

Voordat je daadwerkelijk geld kan verdienen aan Instagram foto’s, zul je een goede website moeten hebben waar je jouw foto’s kunt verkopen. Nederlandse websites zijn er jammer genoeg nog niet. Je zult het moeten doen met Engelstalige sites, maar geld verdienen met Instagram is gelukkig nog steeds mogelijk.

De site die ik het best vind is Instastockimages, deze site is opgezet door Instagram gebruikers en is verreweg het bekendst. Je kan alvast een account aanmaken, maar de site is nog niet in gebruik. Je zult nog even moeten wachten alvorens je foto’s kunt verkopen. Een andere optie is Stockphotopants, daar kan je wel beginnen met het verkopen van Instagram foto’s.

Hoeveel jij kan verdienen met Instagram

Hoeveel jij kan verdienen met Instagram is afhankelijk van de hoeveelheid foto’s die je hebt en die je dagelijks toevoegt, de kwaliteit van de foto’s en van de commissie die je krijgt. De sites waar je de foto’s gaat verkopen eisen namelijk een deel van de opbrengst op, logisch ook want zij moeten hun kosten ook dekken. Hoeveel geld jij met Instagram gaat verdienen ligt dus helemaal aan je eigen inzet!

Andere goede verdien methodes

Naast geld verdienen met Instagram zijn er ook mogelijkheden op andere sociale media sites.
Lees bijvoorbeeld hoe jij geld kan verdienen met Facebook op 6 simpele manieren, hoe je met Twitter geld verdienen kan of hoe geld verdienen met Youtube werkt.

Misschien is het ook interessant om het artikel over geld maken te lezen. Bekijk ook de andere manieren in de bijverdienen categorie.

Geef dit artikel een cijfer: "Geld verdienen met Instagram" wordt gewaardeerd met een 6.5 op een schaal van 0 tot 10 gebaseerd op 94 stemmen

Gebruik Instagram als inkomstenbron

Je weet nu precies hoe je Instagram kan gebruiken voor extra inkomsten. Gebruik Instagram niet alleen voor de lol, verkoop je foto's!