Geld verdienen met games streamen

Het klinkt als een jongensdroom maar geld verdienen met games streamen is tegenwoordig voor iedereen mogelijk. In dit artikel lees je hoe je geld kan verdienen met het streamen van games, waar je dit kan doen en welke andere mogelijkheden je hebt.

"Laat de wereld je game kunsten zien en verdien geld"

Games streamen: wat is dat?

Voor de mensen die niet weten wat games streamen inhoudt zal ik het even kort uitleggen.
Streamen houdt eigenlijk in dat je geen bestand hoeft te downloaden, maar dat je gewoon “real-time” naar iets kan kijken. Eigenlijk een soort van live uitzending.  Je hebt waarschijnlijk al wel een aantal keer naar een stream gekeken, misschien zelfs zonder dat je het door hebt gehad. Het is namelijk erg handig en het wordt veel gebruikt op het internet. Wil jij liever geld verdienen door zelf spelletjes te spelen? Bekijk dan de pagina over spelletjes spelen voor geld.

Nu is het tijd voor het echte werk: hoe je geld kan verdienen met games streamen.

Wat ik je uit wil leggen:Waar je kan beginnen met het streamen van games

Eigenlijk is er maar één goede site waar je games kan streamen en daar tegelijkertijd geld mee kan verdienen. De site waar ik het over heb is Twitch.tv. Twitch is een enorme community voor gamers waar je gratis een account aan kan maken. De site heeft maandelijks zo’n 45 miljoen bezoekers!

Als jij een account aangemaakt hebt, kan je beginnen met het plaatsen van video’s. Vanzelfsprekend zijn dit filmpjes van jouw gameprestaties of bijvoorbeeld walkthroughs voor bepaalde levels.

Hoe beter jouw filmpjes zijn, hoe bekender jouw profiel wordt en hoe meer kijkers je krijgt. Uiteindelijk kan je dit een boel geld opleveren!

Hoe je dan geld kan verdienen

Om geld verdienen met games streamen mogelijk te maken moet je partner worden van Twitch.tv. Hoe doe je dat? Heel simpel. Je kan gewoon een partnerschap aanvragen. Jammer genoeg word je niet zomaar goedgekeurd. Twitch heeft een aantal eisen die ze stellen aan partners. Het gaat voornamelijk om hoeveel kijkers je hebt. De eisen kan je hier vinden.

Daarom zei ik eerder al dat het van belang is dat je goede filmpjes maakt waar andere gamers graag naar kijken of echt iets aan hebben. Als jij eenmaal partner geworden bent kan je geld verdienen met advertenties die in je filmpjes getoond worden. Als je echt heel erg populair wordt op Twitch.tv kan je zelfs geld verdienen door “abonnementen” te verkopen.

Op welke andere manieren je geld kan verdienen met games

Naast geld verdienen met games streamen kan je ook nog op andere manieren geld verdienen met games.

#1 Geld verdienen met game wedstrijden

Allereerst kan je geld verdienen door online te gamen voor geld. Je kan geld verdienen door online tegen anderen te gamen en er van door te gaan met de prijzenpot. Je kan zowel enkele wedstrijden spelen als meedoen aan toernooien. Uiteraard moet je zelf ook geld inzetten, anders kan je namelijk ook niks winnen.

#2 Spelletjes spelen op internet

Naast console games, is er ook de mogelijkheid om spelletjes te spelen voor geld op het internet. Denk aan kaartspelen, bordspelen en nog veel meer. Ook hier moet je van te voren geld inzetten om geld te kunnen winnen.

#3 Filmpjes plaatsen op Youtube

Niet alleen via Twitch kan je geld verdienen met filmpjes, ook via Youtube kan je geld verdienen met filmpjes. Op Youtube kan je namelijk ook filmpjes plaatsen van bijvoorbeeld je online gameprestaties of informatieve filmpjes waarin je uitlegt hoe je een bepaald level moet halen. Vervolgens kun je geld verdienen door advertenties te vertonen voor je filmpjes beginnen!

Geef dit artikel een cijfer: "Geld verdienen met games streamen" wordt gewaardeerd met een 7.2 op een schaal van 0 tot 10 gebaseerd op 42 stemmen

Weet jij alles wat je wilde weten?

Hopelijk weet jij nu hoe je geld kan verdienen met games streamen. Mocht je iets toch nog niet helemaal begrijpen, kan je altijd even contact met ons opnemen.