Geld verdienen met domeinnamen

Sinds de ontdekking van het internet wordt al grof geld verdiend aan de handel in domeinnamen. Genoeg slimbo’s zijn financieel onafhankelijk geworden door het verkopen van één goede domeinnaam. Lees hoe jij geld kan verdienen aan domeinnamen.

"Registreer waardevolle domeinnamen en verkoop ze"

In dit artikel bespreken we:


Handelen in domeinnamen

De meest voor de handliggende manier om geld te verdienen met handelen in domeinnamen is natuurlijk door waardevolle domeinnamen te registreren zoals lenen.nl, geld.nl etc. Deze domeinnamen zijn heel erg veel geld waard maar jammer genoeg zijn ze allang vastgelegd zoals je al wel had verwacht. Je zal moeten zorgen dat je op een andere manier kunt verdienen.

Hoe kan jij geld verdienen aan domeinnamen?

Jij kan op een aantal manieren geld verdienen door domeinnamen te verkopen. We bespreken hieronder twee manieren die jij kan toepassen.

Zoeken naar goede vrije domeinnamen

Domeinnaam aanbieders

Info

  Waardering Beheerkosten Online platform Beginnen?
MijnDomein €0,00 Ja Site bezoeken
Sedo €0,00 Ja Site bezoeken

 

Allereerst heb je de mogelijkheid om op zoek te gaan naar goede online markten (nichemarkten) die nog open liggen en waar de domeinnamen nog vrij zijn om te registreren. Hoe weet je of een markt “goed” is? Allereerst is het belangrijk dat er via Google veel naar gezocht wordt aangezien er op deze manier potentie is voor veel bezoekers. Om hier achter te komen kan je de Google Keyword Tool gebruiken. Vul je zoekwoorden in, zet de opties voor zoekwoorden links in het scherm op “exact” en druk op zoeken. Vervolgens zie je precies hoeveel er maandelijks (exact) op de ingegeven zoekwoorden wordt gezocht. Hoe meer er op gezocht wordt hoe beter en hoe meer het domein waard is. Je kan er vervolgens voor kiezen de domeinnaam te koop aan te bieden of zelf iets op te zetten. Hoe je weet of een url goed is of niet of hoe je een goede domeinnaam uitkiest kan je hier lezen.

Quarantaine domeinnamen vangen

Naast het zoeken naar goede markten en vrije domeinnamen, kan je ook op een andere manier aan goede domeinnamen komen: urls die uit “quarantaine” komen. Je vraagt je vast af wat dat nou weer betekent. Heel simpel, als het domein niet meer betaald/opgegeven wordt komt de naam in quarantaine terecht. Het duurt vervolgens 40 dagen voordat de domeinnaam weer vrij komt en weer vrij te registreren is. Hoe kan je hier geld aan verdienen? Elke dag de lijsten afgaan op zoek naar mooie namen die je direct kunt registreren en verkopen.

Een nadeel van deze manier is wel dat grote bedrijven geautomatiseerde processen hebben die elke seconde, of zelfs minder, controleren of de domeinnamen al te registeren zijn. Het is dus de vraag of je een goede naam kan “vangen”. Je zou kunnen overwegen een dropcatching script aan te schaffen. Zo’n systeem doet in principe hetzelfde als de grote bedrijven alleen dan op iets kleiner schaal. 

Websites waar je domeinnamen kunt verkopen

Als je dan eindelijk een goede domeinaam hebt geregistreerd is het tijd om er geld voor te gaan krijgen, maar waar kan jij jouw domeinnaam slijten? Er zijn een aantal websites waar jij jouw domeinnaam kunt verkopen. Wij raden Sedo.com aan. De eerste twee sites zijn Nederlands en Sedo.com is een internationale website waar vaak de meer waardevolle namen worden aangeboden.

Hoeveel is een domeinnaam waard en waarom eigenlijk?

Er bestaat geen exacte formule om de waarde van een domeinnaam te bepalen, meestal is het “wat de gek er voor geeft”, maar er zijn toch wel richtlijnen die je kunt volgen. Zoals eerder in dit artikel verteld is, kan je via de Keyword tool van Google zien hoeveel zoekverkeer op zoektermen zit. Als jij een .nl domeinnaam in handen hebt met de exacte zoekterm met veel verkeer er op, bijvoorbeeld schoenen en je hebt schoenen.nl, dan heb je waarschijnlijk een waardevolle domeinnaam in je bezit. Een ander punt waar je naar kan kijken is de leeftijd van een domeinnaam en de lengte van een domeinnaam.

Liever een andere manier om bij te verdienen proberen of de nieuwste geld verdien methodes bekijken?

Geef dit artikel een cijfer: "Geld verdienen met domeinnamen" wordt gewaardeerd met een 7.2 op een schaal van 0 tot 10 gebaseerd op 28 stemmen

Handelen in URL's is lastig

Zoals je gelezen hebt gaat er heel wat schuil achter de handel in domeinnamen, je verdient niet zomaar geld. Je moet tijd en geld investeren voordat je iets terug kan verdienen.