Bitcoin raast door oktober

Bitcoin heeft een belangrijk jaar achter de rug. Niet alleen heeft de populaire crypto meerdere nieuwe hoogtepunten bereikt, maar het wordt ook snel geaccepteerd in mainstream betaalplatforms. Er was een kleine dip in de cryptomarkt dankzij China's nieuwe beperkingen op cryptocurrency, maar die was van korte duur en de zoemende markt heeft zijn status van $2 biljoen weer herwonnen. 

Lees de volledige disclaimer

Een andere trigger voor de aanhoudende groei en mainstream acceptatie van Bitcoin was de recente lancering van een Bitcoin futures ETF genaamd ProShares BITO. Dit biedt Bitcoin-handelaren nog een andere mogelijkheid om een stukje van de cryptomarkt in handen te krijgen.

Oktober's hoogtepunten

Één van de grootste gebeurtenissen in de cryptowereld was het eerste Amerikaanse Bitcoin futures exchange-traded fund (ETF) dat in oktober met succes werd gelanceerd. Met opwinding op de markten als gevolg, steeg de prijs van Bitcoin met 40% in één maand tussen september en oktober. De populaire munt bereikte in oktober een recordhoogte van 67.000 dollar, waarmee de prijs zelfs hoger kwam dan het record van april (66.140 dollar).

De winsten van Bitcoin hebben geleid tot een totale stijging van 120% ten opzichte van 2021. De Bitcoin futures ETF lanceerde met een knal, om het op één na drukste ETF-debuut te worden dat ooit is geregistreerd. Wat betekent dit voor Bitcoin? Volgens Chris Gaffney, president van wereldmarkten bij TIAA Bank, "versterkt het crypto als een alternatieve activaklasse, het verstevigt de zaak dat cryptocurrencies een ander beleggingsproduct zijn." Altcoin-platforms zoals Ether stegen ook onder de crypto-razernij met 7,4% om de $ 4.000 te overschrijden en genoegen te nemen met $ 4.104,61.

Hoewel de ETF voor opschudding op de markten zorgde, waren er ook Bitcoinbeleggers die er niet warm voor liepen. Sommige beleggers zouden de voorkeur geven aan een Bitcoin ETF die spotprijzen volgt in plaats van futures, omdat het kan worden gekocht als een activa in de spotmarkt. Desondanks is de nieuwe ETF opnieuw een enorme sprong voorwaarts geweest voor cryptocurrency op Wall Street en over de hele wereld, nu crypto op weg is naar verdere acceptatie.

Gevolgen van de inflatie

Hoewel de lancering van de Bitcoin futures ETF een grote rol speelde in de koersprestaties van Bitcoin in oktober, deed de stijgende inflatie dat ook. Nikolaos Panigirtzoglou en andere strategen zeiden: "In plaats daarvan denken wij dat de perceptie van Bitcoin als een betere inflatiehedge dan goud, de belangrijkste reden is voor de huidige opleving, waardoor er sinds september een verschuiving heeft plaatsgevonden van goud-ETF's naar Bitcoin-fondsen." Beleggers worden de laatste tijd aangetrokken door activa die ze kunnen gebruiken als een hedge tegen inflatie, en goud zou normaal gesproken een populaire keuze zijn, maar in plaats daarvan is er deze keer een merkbare verschuiving van goud-ETF's naar Bitcoin.

Samen met dit hebben nog twee grote namen in de financiële wereld hun interesse in crypto's aangegeven, namelijk Bank of America Corp en US Bancorp. Bank of America Corp bracht onlangs het eerste onderzoek uit dat het heeft gedaan naar crypto's, en US Bancorp kondigde zijn nieuwe crypto-bewaringsdienst aan die gericht is op institutionele investeringsmanagers met privéfondsen die zich in de VS of op de Kaaimaneilanden bevinden. De wereldwijde acceptatie van Bitcoin en altcoin-opties gaat in een snel tempo, nu meer bedrijven, particulieren en betaalplatforms zich op crypto's storten voor beleggingsdoeleinden, handel of betalingen.

Wat is het volgende voor 's werelds grootste crypto?

Daniel Polotsky, panellid en oprichter van Bitcoin ATM netwerk CoinFlip, heeft voorspeld dat Bitcoin 2021 zou kunnen afsluiten op een prijs van $80.000. Ook zei hij dat: "Naarmate Bitcoin volwassener wordt en in waarde, bruikbaarheid, leeftijd en vertrouwen toeneemt, het zich minder als een groeiaandeel zal gaan gedragen" Dat valt nog te bezien, want crypto-volatiliteit is aan de orde van de dag, maar de wereld van crypto is op dit moment zeer intrigerend.

Terwijl Bitcoin alsmaar in populariteit toeneemt, worden altcoin-opties zoals Ethereum op grote schaal gebruikt in de gedecentraliseerde financiële (De-Fi) en niet-fungibele token (NFT) ruimte, die de digitale economie in de toekomst zou kunnen ondersteunen. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor crypto, maar er zijn ook mensen in de crypto-arena die geloven dat crypto- en altcoin-prijzen binnenkort, zodra de extra fondsen van de pandemie zijn uitgeput, een tik kunnen krijgen. Kortom, de volatiliteit van crypto's zou wel eens kunnen aanhouden.

Samengevat

Als u op de Bitcoin-bandwagon wilt springen, kunt u beginnen met het handelen in cryptocurrency's in de vorm van CFD's of Contracts for Difference met gereguleerde broker platforms. Met CFD's kunt u handelen op zowel de ups en downs van Bitcoin, evenals honderden andere instrumenten, zonder dat u de onderliggende waarde hoeft te kopen. In dit geval zou dat Bitcoin zelf betekenen. Vestle is een betrouwbare Europese broker die meer dan 750 CFD-instrumenten aanbiedt, waaronder cryptocurrencies, indexen, aandelen, ETF's, grondstoffen en valuta's. Word vandaag nog lid en begin met kennis en vertrouwen te handelen in cryptocurrencies in de vorm van CFD's bij Vestle.

Vestle (voorheen handelend onder de naam iFOREX) is een handelsnaam van iCFD Limited, die door de Cyprus Securities Exchange Commission (CySEC) is gelicenseerd en gereguleerd onder vergunningnummer 143/11. Het materiaal in dit document zijn gecreëerd in samenwerking met Vestle en mag op geen enkele wijze worden uitgelegd, expliciet noch impliciet, direct noch indirect, als beleggingsadvies of als aanbeveling of suggestie voor een beleggingsstrategie met betrekking tot een financieel instrument, op welke manier dan ook. CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. 76.68 % van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. De in dit document vermelde resultaten uit het verleden of gesimuleerde resultaten uit het verleden vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. Let op: berekeningen van in het verleden behaalde resultaten kunnen de futures vertegenwoordigen en niet de onderliggende waarde. Volledige disclaimer: https://www.vestle.nl/legal/analysis-disclaimer.html

Geef dit artikel een cijfer: "Bitcoin raast door oktober" wordt gewaardeerd met een 5.5 op een schaal van 0 tot 10 gebaseerd op 2 stemmen