Geld verdienen met apps

Jij wilt zeker geld verdienen met apps? Ik kan je alvast vertellen dat als je het goed aanpakt je heel erg veel inkomsten kan verwachten. Waarom dat zo is vertel ik je later. In dit artikel zal ik je uitleggen hoe je op 4 manieren geld kan verdienen met een app.

"Vier verdienmodellen voor hoge inkomsten"

4 manieren om geld te verdienen met een app

In dit artikel leg ik vier verdienmodellen uit om geld te verdienen met apps. In het ideale scenario verdien je met elk model zodat je inkomsten het hoogst mogelijk zijn. Dit artikel gaat over geld verdienen door een app te bedenken en te maken. Wil jij liever bijverdienen met een handige app die je op je telefoon kan installeren? Lees dan het artikel over de Roamler app.

Wat ik je ga vertellen:Waarom apps zo geschikt zijn om geld te verdienen

Ik weet niet of jij een beetje met de tijd meegaat maar apps zijn super populair. Vraag een willekeurig persoon om zijn smartphone te laten zien en ik garandeer je dat hij/zij zeker wel 10 apps op zijn telefoon heeft staan. Wat heeft dat te maken met geld verdienen met een applicatie? Het bereik is gigantisch groot.

Even als voorbeeld: Angry Birds. Ooit van die app gehoord? Vast wel toch. Voor de mensen die het niet kennen, Angry Birds is een enorm populair spelletje. Schrik niet maar de app is meer dan 100 miljoen keer verkocht in de app store van Apple. Alleen de verkoop van de app heeft de makers 100 miljoen x €0,89 = €89.000.000 opgeleverd (ze moeten wel wat afstaan aan Apple). Snap je nu waarom apps erg geschikt zijn? In dit voorbeeld zijn alleen de inkomsten uit verkoop meegenomen. Er zijn nog andere verdienmodellen.

Verdienmodel 1: app verkopen

Zoals je in het voorgaande voorbeeld al gezien hebt kan je erg veel geld verdienen aan de verkoop van je app. 100 miljoen verkopen is erg lastig te bereiken maar 10.000 moet toch haalbaar zijn. Met een prijs per app van bijvoorbeeld €1,00 heb je de eerste €10.000 al binnen.

Het geld dat je binnenhaalt met het verkopen van je app is mooi meegenomen, maar er is eigenlijk nog iets belangrijker: gebruikers. Het is erg belangrijk dat je veel gebruikers van je app hebt. De andere drie verdienmodellen die ik je straks ga uitleggen zijn hier namelijk van afhankelijk.

Verdienmodel 2: advertenties

De tweede manier om geld te verdienen aan je app is door middel van advertenties. Iedereen kent in-app advertenties wel. Je ziet ze in bijna elke app wel. Vaak zijn het tekstadvertenties of banners onderaan je scherm.

Het voordeel van deze advertenties is dat je per klik betaald wordt. Gebruikers hoeven dus niet perse iets te kopen of iets in te vullen. Een klik is genoeg, je hebt dan geld binnen. Een andere methode die je vaak voorbij ziet komen is een lite versie van de app met hinderlijke advertenties. Als de gebruiker de advertenties weg wil hebben moet hij/zij de volledige app kopen.

Verdienmodel 3: aankopen in app

Persoonlijk vind ik dit geen geweldig verdienmodel, simpelweg omdat ik zelf nooit iets koop in een app. Je ziet het vaak bij spelletjes; je bent game-over of je tijd is op, om verder te kunnen moet je extra muntjes of credits kopen. De prijzen liggen vaak schrikbarend hoog als je het mij vraagt. Toch zullen er aardig wat mensen zijn die wel in-app aankopen doen anders zouden app ontwikkelaars de mogelijkheid niet bieden.

Verdienmodel 4: promotie maken

Het vierde verdienmodel om geld verdienen met apps mogelijk te maken is meer een indirect model. Dit is lucratief als je een eigen bedrijf hebt of als je meerdere apps in beheer hebt.

Als je een eigen bedrijf hebt zijn apps ideaal om acties onder de aandacht te brengen. Je ziet het meerdere grote bedrijven doen. Maak bijvoorbeeld een leuk spelletje waar prijzen mee te winnen zijn. Laat duidelijk blijken dat de app verbonden is aan jouw bedrijf. Op deze manier zijn apps handig om je bedrijf populairder te maken.

Een andere manier om via apps promotie te maken is door je andere apps te promoten. Als je een derde app uitbrengt die ineens erg populair wordt kan je de app inzetten om gebruikers op de hoogte te brengen van jouw andere apps. Tevreden gebruikers zullen nu veel sneller jouw apps gaan downloaden waardoor er een soort kettingreactie kan ontstaan.

Tot slot: nog wat andere methodes proberen?

Je bent nu helemaal op de hoogte van alle methodes om geld te verdienen met apps. Er staan echter nog tientallen andere manier om geld te verdienen op deze site; Verdienjegek.nl.

We raden je sowieso aan een kijkje te nemen op de bijverdienen pagina waar je meer dan 20 manieren kan vinden om bij te verdienen.

Schrijf je ook in voor onze nieuwsbrief, je kan dit op elke pagina aan de linkerkant (onderaan) doen!

Geef dit artikel een cijfer: "Geld verdienen met apps" wordt gewaardeerd met een 6.1 op een schaal van 0 tot 10 gebaseerd op 64 stemmen

Ga jij je app winstgevender maken?

Na het lezen van dit artikel weet je precies wat je te doen staat. Gebruik alle vier de verdienmodellen om je winst te maximaliseren. Het kan natuurlijk even duren voordat je resultaat ziet, maar geef niet op. Aan de slag!