Beginnen met beleggen

Voor veel mensen is beginnen met beleggen een grote stap en dat is ook best logisch. Beleggen wordt als moeilijk gezien. Beginners worden afgeschrikt door grafieken en getallen. Lees hier hoe je simpel en vooral veilig kan beginnen met beleggen!

Oefenen is erg belangrijk

Beleggen, hoe begin je hier mee?

Zoals ik al zei weten de meeste mensen niet hoe ze kunnen beginnen met beleggen. Eigenlijk is de eerste stap de beslissing nemen of je daadwerkelijk wil beginnen met beleggen. Er zit meestal ook een soort angst onder omdat beleggen risico’s met zich meebrengt. Maar ja, het leven zit vol risico’s en nooit geschoten is altijd mis (om er maar wat cliché uitspraken er tegen aan te gooien).

Natuurlijk zitten er risico’s aan omdat je ook geld kan verliezen. Ik ga jou in dit artikel namelijk uitleggen hoe je kan beginnen met beleggen en tegelijkertijd iets minder risico loopt doordat je op een slimme wijze en geheel zonder risico kan oefenen met beleggen. Ik raad je dan ook zeker aan dit artikel even te lezen.

In dit artikel ga ik jou de volgende dingen uitleggen (klik op een onderwerp om erheen te gaan):


Waar je het best kunt beginnen met beleggen

Beleggen kan je bij heel erg veel financiële instellingen. Maar waar kan je nou het beste beginnen met beleggen? Ik vind Plus500 een goede site. Plus500 is een zeer groot beleggingsplatform waar je in bijna ALLES kan beleggen. Van beleggen in grondstoffen tot beleggen in valuta, het kan allemaal. Daarnaast is de online interface makkelijk te begrijpen en kan je ook handelen via je smartphone of tablet. Jij kan dus moeiteloos een oogje in het zeil houden als je onderweg bent.

Naast de vele mogelijkheden die je bij Plus500 hebt, is het ook een betrouwbaar bedrijf. Ze zijn namelijk geautoriseerd door de "Financial Conduct Authority" en worden ook gereguleerd door de "Financial Conduct Authority". Niet geheel onbelangrijk toch?

Een ander mooi voordeel is dat ze je de mogelijkheid geven een “proefaccount” aan te maken. Wat houdt dit in? Met een proefaccount kan je eigenlijk, voordat je begint met beleggen, oefenen met nep geld. Je krijgt een fictief vermogen tot je beschikking waarmee jij kan gaan beleggen. Je kan dan alle beginnersfouten maken zonder dat het je direct in je portemonnee raakt. Handig hè?

Als je tot de conclusie komt dat het niks voor jou is, dan stop je gewoon. Wil je wel doorgaan en echt beginnen met beleggen dan kan je gewoon geld storten. Je krijgt zelfs een aanmeldbonus van €25 als je een echt account aanmaakt! Let wel op: je kapitaal kan gevaar lopen als je met echt geld gaat beleggen. Plus500 is een CFD service.

Klik op de onderstaande knop om je direct gratis aan te melden bij Plus500.

Aanmelden bij Plus500

Waarom ik je zeker aanraad eerst een proefaccount te openen

In mijn optiek is het heel erg belangrijk om eerst een proefaccount aan te maken en ik raad je het dan ook ten zeerste aan omdat je op deze manier wat beter bekend wordt met beleggen voordat je jouw eigen spaargeld gaat gebruiken.

Het maakt namelijk niet uit als je “nep geld” kwijtraakt maar het maakt wel uit als je jouw zuurverdiende centjes kwijtraakt, toch?

Om te voorkomen dat je dus meteen met je eigen vermogen aan de haal gaat, kan je de fijne kneepjes van het vak leren door in oefenmodus te beleggen.

Welke opties je nog meer hebt

Naast Plus500, kan je er natuurlijk ook voor kiezen om bij Nederlandse banken te beleggen. Bijna elke Nederlandse bank biedt je wel de mogelijkheid om online te beleggen.

Als jij liever op deze manier begint met beleggen, raad ik je aan ons artikel over geld verdienen met aandelen te lezen.

Wil jij liever meer weten over hoe je bij Plus500 belegt? Lees dan ons artikel over CFD trading.

Liever gegarandeerde inkomsten

Zoals gezegd, brengt beleggen wel risico’s met zich mee. Als je het goed aanpakt kan je zeer hoge rendementen maken, maar als het een beetje tegenzit kan je ook geld verliezen.

Houd jij niet zo van risico’s, maar wil je wel graag wat extra inkomen elke maand? Geen probleem.
Verdienjegek.nl biedt jou het grootste overzicht aan van manieren om geld te verdienen.

Ga jij beleggen?

Ben jij na het lezen van dit artikel gemotiveerd om te beginnen met beleggen? Je hebt nu de informatie die je nodig hebt. Aanmelden bij Plus500 is daarnaast helemaal gratis en verplicht je nergens toe!